Kaartlegging.nl
Online tarot kaarten

Gratis de tarot proberen

Tarotkaarten bieden advies en inspiratie

Goedemorgen! Welkom op Kaartlegging.nl, waar je tarotleggingen kunt doen zoals de drie kaarten legging, het Keltische kruis en het maandwiel, maar ook de simpele, maar zeer populaire ja of nee legging. Vertrouw op je gevoel en kies nu jouw kaarten!

Een introductie tot de tarot

De Tarot is een kaartspel dat meer dan 500 jaar geleden in Noord-Italië is ontstaan. Aanvankelijk was het alleen maar een spel (genaamd Trionfi en later als Tarocchi of Tarock), zoals bijvoorbeeld klaverjassen of bridge. Al snel werden de tarotkaarten echter gebruikt als een hulpmiddel voor waarzeggerij en populair gemaakt door occulte genootschappen. De symboliek was diep geworteld in het middeleeuwse en renaissance-Europa, maar door de eeuwen heen is het gegroeid met allerlei dingen, variërend van astrologie tot Kaballah, runestenen en de I-Ching. Tegenwoordig is de Tarot verreweg het populairste hulpmiddel voor spirituele introspectie.

Op Kaartlegging.nl geloven we niet dat het mogelijk is om met kaarten de toekomst te kunnen voorspellen. Het raadplegen van de tarotkaarten kan je wel helpen om in contact te komen met je intuïtie. Een kaartlegging kan je helpen je gedachten op een rijtje te zetten je zo een nieuw perspectief op je leven te tonen.

Benieuwd wat voor dag het wordt? Trek een dagkaart!

Volg je gevoel en kies een kaart

Symbolen van de Tarot

Sneeuw

Sneeuw

Uitgelicht op de tarotkaart "Vijf van Pentagrammen" kan je afleiden dat sneeuw te maken heeft met 'in de kou staan', isolatie en blootstelling aan barre omstandigheden. Je kan ook zeggen dat de schoonheid van sneeuw adembenemend is; schoon, kristallijn en verstild. De symbolische eigenschappen van sneeuw zijn tweeledig: Je kunt de sneeuw zien als isolatie of als een frisse, schone deken, wachtend om er een paar sneeuwengelen in te maken.

9 Tips voor een betere kaartlegging

 1. Haal diep adem!

  haal een paar keer diep adem voordat je de kaarten kiest. Probeer je lichaam te ontspannen en je geest te kalmeren. Laat je gedachten een tijdje komen en gaan zonder ze vast te houden.

 2. Wees specifiek

  Hoe specifieker en gerichter je vraag, hoe geschikter en waardevoller je antwoord zal zijn. Als de vraag niet -of niet duidelijk- geformuleerd is, hoe kunnen de kaarten je dan duidelijke antwoorden geven? Wanneer je de tarot raadpleegt om een bepaald antwoord te krijgen terwijl je aan 100 andere niet-gerelateerde dingen denkt, heeft het antwoord dat je krijgt vaak geen zin.

 3. Wees niet bang voor de negatieve kaarten

  Sommige kaarten in het tarotdeck zijn behoorlijk heftig om in een lezing te ontvangen. Wees niet bang, ze zijn gewoon een weerspiegeling van huidige invloeden en hebben vaak een positieve kant. Zoek begrip, zelfs wanneer de vooruitzichten somber lijken. Dit is waar de echte waarde van de tarot ligt.

 4. Lees tussen de regels

  De vooraf geschreven teksten zullen een bepaald gevoel oproepen wanneer ze op een bepaalde positie in de legging worden beschouwd. Als de letterlijke tekst niet precies bij je vraag of de omstandigheden past, is het meestal vrij duidelijk hoe je 'een beetje tussen de regels door kunt lezen' en de boodschap kunt vertalen naar je persoonlijke situatie.

 5. Accepteer de eerste legging!

  Bij een kaartlegging door de computer is het erg verleidelijk om een kaartlegging onmiddellijk te herhalen als het antwoord dat je kreeg niet was wat je wilde horen, onnauwkeurig leek, of je in verwarring bracht. Niet doen! Zolang je de voorgaande tips met betrekking tot duidelijkheid en focus hebt gevolgd, zal de eerste lezing altijd de meest geschikte zijn. Als je opheldering wilt over iets, gebruik dan een andere kaartlegging.

 6. Alleen de vraag

  Concentreer je op de vraag die je wilt stellen, of het onderwerp waar je meer over wilt weten, VOORDAT je de kaarten kiest. Hoe effectiever je een ontspannen focus op het huidige probleem kun brengen en andere gedachten kunt uitbannen, hoe inzichtelijker de kaartlegging zal zijn.

 7. Let op overmatig gebruik

  De kaarten vele malen per dag raadplegen heeft geen enkele zin, omdat het te snel herhalen van een legging voor dezelfde vraag meestal meer verwarring zal zorgen i.p.v. meer duidelijkheid. Een goede vuistregel: vraag niet opnieuw tot de omstandigheden rondom je vraag zijn veranderd! Voor de hand liggende uitzonderingen zijn legpatronen die specifiek zijn ontworpen voor regelmatig gebruik, zoals bijvoorbeeld de tarot dagkaart of de ja of nee kaartlegging.

 8. Blijf gefocussed

  Zomaar wat afwezig door het selectieproces klikken zal geen goede resultaten opleveren. Gerichte aandacht helpt om de de synchroniciteit aan te spreken die is om het maximum te halen uit een geautomatiseerde legging. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te ontspannen en jezelf te kalmeren voordat je de kaarten trekt. Je zult versteld staan van het verschil dat het maakt.

 9. Tarot is geen exacte wetenschap

  Er zijn geen absolute waarheden in Tarot. Gebruik de kaartleggingen op deze site als een soort spiegel, een manier om op elk willekeurig moment een weerspiegeling van je leven, gedachten en emoties te onderzoeken. Het nemen van levensbeslissingen puur op basis van een geautomatiseerde legging is waarschijnlijk geen goed idee.

De betekenis van omgekeerde tarotkaarten

Vaak wordt er negatief gedacht over omgekeerde tarotkaarten. De redenatie is dat hun symboliek tegengesteld is aan die van een rechtopstaande kaart.

Verder lezen
Vind jij ons ook zo leuk?Terug naar boven