Kaartlegging.nl
Lenormand drie kaarten legging Lenormand

Drie Lenormand kaarten leggen

De Lenormand drie kaarten legging is een makkelijke, snelle legging die van links naar rechts gelezen wordt. Deze kaartlegging biedt snel antwoord op een vraag en geeft tegelijkertijd veel informatie.

Lenormand drie kaarten

Een Lenormand kaartlegging met drie kaarten kan gebruikt worden om je direct inzicht te geven in een situatie of als voorspelling op de korte termijn. Deze kaartlegging opereert binnen een korter tijdsbestek en biedt minder informatie dan een 'Grand Tableau', maar is nog steeds buitengewoon nuttig.

De middelste kaart heeft het meeste belang. Dit is de kaart die in de legging centraal staat. Doorgaans verschaft deze kaart het belangrijkste antwoord terwijl de andere kaarten de details invullen.

Een voorbeeld

Stel dat je een legging doet met als kernvraag: "Waarom heeft mijn vriendin Jacqueline nog geen leuke vriend gevonden?", en je zou de volgende kaarten krijgen:

Lenormand kaart 'Het boek'
Lenormand kaart 'Het Schip'
Lenormand kaart 'De Vogels'
Het Boek
Het Schip
De Vogels

Wat vertellen deze kaarten?

"Het Schip" is de centrale kaart van de legging. Het weegt het zwaarst en benadrukt waarom Jacqueline haar soulmate nog niet heeft ontmoet. Het Schip vertegenwoordigt reizen, afstand en vreemdelingen. Dit wijst erop dat de voornaamste reden waarom Jacqueline nog geen relatie heeft is dat het reizen en/of afstand betreft. Het kan betekenen dat ze niet in dezelfde buurt wonen of dat een van moet verhuizen of een reis moet maken naar waar de ander woont.

De eerste kaart is "Het Boek". Het boek vertegenwoordigt verborgen informatie en ontdekkingen. Een bevestiging dat Jacqueline's soulmate niet iemand in haar huidige netwerk is. Hij is haar niet bekend.

De vogels in de legging benadrukt het concept van ontmoetingen en stelletjes, wat aangeeft dat de kaarten de gestelde vraag beantwoorden.

Het verhaal

Door de drie kaarten "Boek", "Schip" en "Vogels" samen te lezen, ontstaat een verhaal:

  • Boek en Schip tezamen duidt op iets opzettelijk ontwijken. Misschien voelt Jacqueline zich nog niet klaar voor een relatie, of stelt een relatie uit om zich op andere dingen te concentreren. Het suggereert ook dat ze meer naar buiten moet om hem te ontmoeten. Ze weet niet precies waar (Boek), maar het is niet in de buurt van haar huis (Schip).

  • De combinatie van kaart 2 en 3 geeft aan dat wanneer Jacqueline meer naar buiten gaat, ze hem zal ontmoeten. De kaarten bieden ook meer inzicht in de reizen die ze mogelijk moet maken, aangezien het Schip en Vogels vaak vliegreizen symboliseert. Deze combinatie kan ook wijzen op vreemde talen en buitenlander, wat bevestigt dat haar soulmate niet bij haar in de buurt woont. Het betekent niet persé dat ze naar een ander land moet reizen om hem te ontmoeten. Hij zou een buitenlander kunnen zijn die in haar land woont. Desalniettemin moet ze verder kijken dan haar postcodegebied. Het lijkt er niet op dat ze hem zal vinden in de lokale supermarkt.

Door Boek en Vogels te spiegelen wordt onthuld dat informatie Jacqueline zal gaan helpen. Het kan gaan om een training of werken met publiek of de media. Over het algemeen lijkt het erop dat ze misschien moet reizen voor een training of voor de media om hem te ontmoeten.

Bijzonder wat een hoeveelheid informatie je uit drie kaarten kunt halen als je weet hoe je ze moet lezen!