Kaartlegging.nl
Een nieuw begin

De azen van de Tarot

De aas vertegenwoordigt vaak een doorbraak, een frisse start of het inslaan van een nieuwe weg. Elke aas zit boordevol kansen en mogelijkheden, maar onthoud: ze symboliseren slechts een potentieel. Het is aan jou om de kans op te pakken.

De azen van de Tarot
De azen van de Tarot vertegenwoordigen een nieuwe begin en zitten boordevol potentieel.

Azen zijn signalen voor manifestaties. Ze openen deuren en het zijn mooie, maar soms ook intimiderende kaarten om te ontvangen. De Azen worden vaak afgebeeld als een door wolken omhulde hand die het object vasthoudt die de ‘kleur’ van het kaartreeks symboliseert. Ze zijn eenvoudig te onthouden door simpelweg te kijken naar de zelfverzekerde durf van de tekening en afgebeelde symbolen.

In de numerologie staat de 1 als een nummer van het levenspad symbool een leider en een pionier. Ze barsten van de energie en hebben als belangrijkste doel om hun passie en wil om te vormen tot tastbare resultaten. De aas biedt de uitdaging om hun energie en potentieel te vergroten, maar vragen wel om zelf de stappen te zetten om er iets van te maken.

De azen in elke reeks

Met name voor azen is het eenvoudig om een willekeurige kaartreeks of kleur te combineren met het concept van de aas om te begrijpen wat de kaartlegging zou kunnen betekenen. Mix het basisidee van een doorbraak of het begin van een nieuwe (levens)weg met het thema van de kaartreeks, en je zult de aas doorgronden.

De Aas van Pentagrammen gaat vaak over financiële zaken, werk en carrière. Wanneer deze kaart opduikt in je kaartlegging, kun je ervan uitgaan dat dit te maken heeft met idee van een nieuwe baan, een totaal andere carrière of zelfs een verschuiving in de manier waarop je naar geld kijkt.

Aas van Kelken

De reeks “Kelken” behandelt thema’s als liefde, emotie, relaties, intuïtie en spiritualiteit. De Aas van Kelken kan daarom ook het begin van een nieuwe relatie, spiritueel ontwaken of een periode van emotionele doorbraken en geluk vertegenwoordigen. In het begin van deze cyclus liggen er kansen voor emotionele en spirituele groei. De uitdaging is om je hoofd koel te houden temidden van al deze opwinding.

Aas van Staven

Staven is de reeks der ambitie, momentum, opwinding en energie. Hierdoor wordt deze reeks vaak letterlijk geassocieerd met vuur. De Aas van Staven is dé kaart om ondernemersgeest en baanbrekende ideeën te symboliseren. Deze aas kan toegepast worden op de meeste aspecten van het leven en is niet perse beperkt to relaties of carrière of wat dan ook. Hij kan een energie en doorbraak vertegenwoordigen die overal van toepassing is. Deze aas kan ook de hernieuwde optimistische houding beschrijven die je hebt bij het aangaan van een nieuwe traject. 

Aas van Zwaarden

Zwaarden commandeert thema’s als waarheid, gedachten, mentale helderheid en beslissende, snelle actie. De Aas van Zwaarden kan vaak een signaal zijn dat de tijd voor actie gekomen is. Het is de bedoeling dat JIJ de drijvende kracht bent achter elke verandering die in je leven plaatsvindt. Deze kaart daagt je uit om helder na te denken in de wetenschap dat je alle antwoorden hebt die je nodig hebt.  Met een beweging van je zwaard snij je door de wolken van verwarring en hupsakee; een doorbraak is een feit.

Aas van Pentagrammen

De reeks “Pentagrammen” omvat de energie van de aarde, geaard zijn, veiligheid en overvloed op tastbare manieren zoals financiën en je thuis. Zoals eerder gezegd is de Aas van Pentagrammen de vertegenwoordiger van dingen als een kans op een nieuwe baan, financiële doorbraken of een nieuwe start met betrekking tot geldzaken.

Conclusie

Elke aas kan op een bepaalde manier een doorbraak of een nieuw begin vertegenwoordigen. De specifieke betekenis ervan varieert afhankelijk van de reeks waarvan die je bekijkt. In tegenstelling tot de andere kaarten van de tarot, zijn de overeenkomsten van elke aas duidelijker: ze zijn allemaal bedoeld om de reeks te starten, evenals het overeenkomstige levensgebied dat de reeks kan vertegenwoordigen.

Het onthouden van het karakter van een aas is een prima begin als je begint met het leren en lezen van de Tarot. De aas moedigt immers elke vorm van een nieuw begin aan! 

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana