Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Dood"

De tarotkaart "De Dood" wordt niet exclusief geassocieerd met het einde van het menselijk leven. De kaart gaat meer over eindes, waaronder de voltooiing van een hoofdstuk in je leven, een keerpunt of een tijd van vernieuwing. Dit alles zou een nieuw en positief begin kunnen betekenen.

Tarotkaart 'De Dood'
"De Dood"

Het is tijd om je te concentreren op de belangrijke dingen in je leven. Bepaal welke dingen niet langer nodig zijn om vast te houden. Het kan ook het einde betekenen van een slechte relatie of een statusverandering die kan leiden tot een onverwachte, levensveranderende gebeurtenis. Je houdt misschien niet van verandering, maar je moet niet vergeten dat dit het beste is. Bovendien kan de kaart een overgangspunt aangeven en de noodzaak om excessen te elimineren en oude ideeën, problemen en bagage los te laten. Houd er rekening mee dat het ook kan wijzen op de dood van een ziek of bejaard individu dat u misschien kent.

Liefde

In relaties staat De Dood voor het einde van een ontwikkelingsfase die samen kan gaan met het afscheid van een partner. Ook al is het afscheid pijnlijk, je kunt er niet aan ontkomen. De kaart kan ook inhouden dat er een transformatie in een bestaande relatie komt. Oude opvattingen en gedragingen veranderen zo veel dat beide partners de ander als totaal nieuw gaan zien.

Werk

In je werk betekent De Dood het einde van dat waar je mee bezig bent. De kaart geeft aan dat je afscheid neemt van je taken en positie en je innerlijk leeg maakt. Je staat dan open voor het nieuwe dat op je wacht. Het is hierbij niet goed om te snel je aandacht op het nieuwe te richten. Belangrijk is om het oude op een goede manier af te sluiten.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana