Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "Het Oordeel"

Het Oordeel belichaamt de krachten die je verantwoordelijk houden voor je daden. Waarheden worden onthuld, mysteries worden ontrafeld en verantwoordelijkheid wordt toegewezen. Oordeel onthult resultaten en markeert het einde van dingen.

Tarotkaart 'Het Oordeel'
"Het Oordeel"

Hoewel dit een tijd is om schuld op de juiste manier toe te wijzen, is het ook een tijd voor verzoening en vergeving. Uiteindelijk moet het beoordelingsproces leiden tot vrijheid van fouten die je in het verleden hebt gemaakt en een nieuwe start met een schone lei. Daartoe belooft de Oordeelkaart feitelijk het begin van een nieuwe reis waarin je kunt toepassen wat je uit je verleden hebt geleerd. Dit is een goed moment voor een carrièrewijziging. U staat op het punt een belangrijke beslissing te nemen.

Een positief resultaat staat voor de deur. De kaart is ook een indicatie van een spiritueel ontwaken, dat een positieve invloed heeft op je lichaam en geest. Je krijgt een duidelijkere betekenis voor je levensdoel. Je zult veel plezier beleven aan je prestaties en helder denken ervaren, wat positieve veranderingen, een persoonlijke wedergeboorte en groei zal teweegbrengen.

Liefde

In relaties geeft Het Oordeel aan dat je ware 'schat' te vinden is in een diepgaande relatie die van grote betekenis is voor je. Het kan zijn dat je dit hebt gevonden in een al bestaande relatie. Als je nog alleen bent kan het zijn dat je dit vindt in een aanstaande relatie. Het gaat daarbij niet om oppervlakkige contacten maar om een diepe innerlijke verandering waar je jezelf tot dan toe van hebt afgesloten.

Werk

In je werk staat Het Oordeel voor een beslissende fase en gaat vaak gepaard met ontslag of veranderende werkomstandigheden die uiteindelijk positief voor je uitwerken. De kaart geeft aan dat het ontslag of verandering in je werk een verlossing is en dat de nieuwe richting die je ingaat meer de opgave is die voor je bedoeld is.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana