Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Hierofant"

De Hiërofant-kaart (ook wel de paus genoemd) vertegenwoordigt een mentor, leraar en spirituele raadgever. Hij symboliseert het huwelijk, vakbonden, romantiek, betekenisvolle relaties. Hij toont grote genade en goedheid voor iedereen.

Tarotkaart 'De Hierofant'
"De Hierofant"

Hij lijkt heel erg op een leraar of een priester. Hij dient als een grote inspiratie. De Hiërofant is zeker niet iemand die het juiste gezag omzeilt. Hij is een conformist. Hij is een fervent en waardig verdediger van de bewezen zekerheden. Deze kaart kan een indicatie zijn dat je de aanwijzingen van een groep kunt gebruiken, afhankelijk van je behoeften en situatie. Omarm tradities en rituelen, maar denk altijd zelf na of roep iemand op die je als mentor beschouwt om je te begeleiden.

Liefde

In relaties wijst De Hiërofant er op dat je in een fase zit waarin het vertrouwen in en de genegenheid voor elkaar groeiende is. Idealen die je hebt in relaties worden sterker. Het is belangrijk voor je dat je manier van handelen gebaseerd is op morele waarden en persoonlijke deugden. Eventueel staat deze kaart voor je wens om te trouwen of samen verder door het leven te gaan.

Werk

In je werk laat de Hiërofant je zien dat je jezelf bezig houdt met fundamentele zaken en zinvolle vragen die ver boven alledaagse thema’s uitgaan. De Hiërofant staat voor het zoeken naar diepere inhouden, vervullende taken en een innerlijke roeping. De uitdaging van de Hiërofant is om, in het doen van zaken, trouw te blijven aan morele waarden en je niet te laten verleiden tot onzuivere kwesties.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana