Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Drie van Zwaarden"

De Drie van Zwaarden is een kaart van liefdesverdriet. Veel verdriet wordt gevoeld door een scheiding. Gevoelens van verraad zijn duidelijk.

Tarotkaart 'Drie van Zwaarden'
"Drie van Zwaarden"

Er kunnen onverwachte breuken of scheidingen zijn die je kunnen overweldigen. Houd in gedachten 'geen pijn, geen winst'. Als je de pijn eenmaal voorbij bent, worden er nieuwe hoofdstukken en mogelijkheden geopend in je leven. Misschien vind je een sterkere, diepere en meer liefdevolle relatie.

Liefde

In relaties staat Zwaarden Drie vaak voor liefdesverdriet. De beslissing die je neemt gaat tegen je gevoel in. De kaart geeft hier teleurstelling, pijn, hartzeer en meestal het einde van een relatie. Zwaarden Drie kan hier, ondanks de pijn en het verdriet, toch positief uitwerken. Er is vastbeslotenheid om jezelf los te maken uit een relatie die niet goed voor je was.

Werk

In je werk geeft Zwaarden Drie aan dat je beslissingen neemt en handelt tegen je gevoel in. Het kan zijn dat je werk doet waar je jezelf niet goed bij voelt of het voeren van een (moeilijk) gesprek wat je liever niet wilt doen. De kaart kan ook laten zien dat je op je werk pijnlijke ervaringen meemaakt die te maken hebben met een ontslag of hiernaar kunnen leiden.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana