Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Twee van Pentagrammen"

De Twee van Pentagrammen staat voor balans en verandering. Je houdt misschien teveel ballen in de lucht. Er is een kans voor je om nieuwe vaardigheden te leren en belangrijke veranderingen in je leven aan te brengen.

Tarotkaart 'Twee van Pentagrammen'
"Twee van Pentagrammen"

Tegelijkertijd moet je ook je balans vinden. Bekijk enkele verschillende benaderingen en houdingen. Probeer je te concentreren op slechts één probleem tegelijk in je leven. Stel jezelf en je eigen behoeften op de eerste plaats. Probeer anderen niet altijd te plezieren. je kunt niet alles voor iedereen zijn. Flexibiliteit is ook iets waar u zich zorgen over moet maken. Het kan ook betekenen dat er een onbalans is in je werk of financiële status. Je materiële verlangens in evenwicht brengen met je budget kan een uitdaging zijn.

Liefde

In relaties heeft Pentagrammen Twee een dubbele uitwerking. De kaart kan aan de ene kant staan voor een blije, zorgeloze tijd van spelen met de ander. Aan de andere kant kan de kaart aangeven dat je lichtzinnig omgaat met de relatie of dat je aarzelt om een keuze te maken. Welke van de twee kanten het sterkst uitwerkt hangt af van je verwachtingen en persoonlijke instelling. Sommigen vinden het aarzelen en de besluiteloosheid van de ander een aantrekkelijke eigenschap die op hen een fascinerende uitwerking heeft.

Werk

In je werk geeft Pentagrammen Twee aan dat je flexibel bent en jezelf gemakkelijk aanpast aan je werk en de werksfeer. De kaart kan ook laten zien dat je het werk niet serieus genoeg neemt en alles veel te gemakkelijk aanpakt. Dit kan tot uiting komen in een gebrek aan gevoel voor verantwoordelijkheid of een speelse zorgeloosheid.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana