Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Aas van Zwaarden"

De Aas van Zwaarden symboliseert helder denken. De opwinding van nieuwe emoties is overduidelijk, die een doorbraak of een wedergeboorte kunnen aankondigen.

Tarotkaart 'Aas van Zwaarden'
"Aas van Zwaarden"

Het kan duiden op een tweesnijdend zwaard terwijl je kijkt om de waarheid te vinden. Je energieën zullen je in een positieve of mogelijk negatieve richting brengen. Dus onthoud dat komt wat komt, Je successen komen van binnenuit. Prestaties zijn in beeld.

Liefde

In relaties kan Aas van Zwaarden staan voor het bevrijdende, verhelderende gesprek dat de lucht (op)klaart. De kaart kan ook de oplossing geven voor een diepgeworteld probleem. Hierbij heeft de kille en nuchtere kant van Aas van Zwaarden vaak een desillusionerende werking die tot een scheiding kan leiden.

Werk

In je werk staat Aas van Zwaarden voor een helder inzicht waarmee beslissingen worden genomen waarbij elke andere keuze wordt uitgesloten. Het heldere inzicht wordt ook gebruikt om zeer gecompliceerde problemen op te lossen. Dit kan een frisse wind zijn die nieuwe vitaliteit brengt in oude routines of dat er beslissingen genomen worden in vastgelopen onderhandelingen. De kaart kan ook staan voor een verhelderend gesprek dat de gespannen werksfeer wat meer op(lucht)ing geeft. Aas van Zwaarden kan ook gaan om een goed doordachte beslissing om je baan op te geven.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana