Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Twee van Zwaarden"

De Twee van Zwaarden staat voor besluitvorming. Je moet onbekende gevolgen opzij zetten en verder gaan met het nemen van een zeer moeilijke beslissing.

Tarotkaart 'Twee van Zwaarden'
"Twee van Zwaarden"

Vermijden zal leiden tot een grotere innerlijke strijd, ongewenste spanningen in relaties en stress. Je staat echter op het punt de juiste weg te vinden. Wacht op je tijd als het gaat om het nemen van beslissingen. Het is ook een goed moment om situaties te beoordelen.

Liefde

In relaties geeft Zwaarden Twee innerlijke verdeeldheid aan. Je zit vol scepsis, wilt of kunt geen helderheid geven of een beslissing nemen waar je volledig van overtuigd bent. De kaart moet op dit gebied als kritisch opgevat worden. Je gebruikt bij de twijfel alleen je verstand om helderheid te krijgen en drukt daarbij jouw innerlijke stem naar de achtergrond. Zwaarden Twee kan, door de verdeeldheid van deze kaart, er voor zorgen dat gevoelens van liefde, vertrouwen en eenheid kapot gemaakt worden.

Werk

In je werk geeft Zwaarden Twee aan dat je aangekomen bent op een punt waarop je diepgewortelde twijfels hebt over je werk en wat je verder wilt doen. De kaart geeft aan dat je met je verstand analyseert en zoekt naar een oplossing maar jezelf niet echt kunt overtuigen ergens van. Deze twijfel wordt veroorzaakt door weerstand en verzet om naar jouw innerlijke stem te luisteren. Op deze manier krijg je geen duidelijk inzicht en kun je er niet toe komen om overtuigd een beslissing te nemen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana