Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Twee van Kelken"

De tarotkaart "Twee van Kelken" is een balanskaart die gezonde relaties vertegenwoordigt, zowel in romantiek, zakelijke of persoonlijke vriendschappen. In de romantiek is dit de kaart van toewijding en het begin van intimiteit.

Tarotkaart 'Twee van Kelken'
"Twee van Kelken"

In het bedrijfsleven is dit het begin van de communicatie die leidt tot een langdurig zakelijk partnerschap waarbij geen van beide hun behoeften boven de ander plaatst. Wat betreft persoonlijke vriendschappen, wie vertrouw je meer met je persoonlijke geheimen? Deze kaart vertegenwoordigt de energie die liefde creëert. De eerste stap in liefde creëren is eerst van jezelf houden. Je moet van jezelf houden zoals je wilt dat anderen van je houden. Het is tijd om eventuele maskers af te doen.

Liefde

In relaties is de uitwerking van Kelken twee het sterkst. De kaart staat voor elkaar tegemoetkomen op gevoelsniveau. Vaak is dit een periode van verliefdheid, van elkaar het hof maken en minnen of voor iemand die onverwachts in ons leven komt. Kelken Twee kan ook aangeven dat je in een bestaande relatie diepgaande gevoelens deelt en liefdevol met elkaar omgaat. In een bestaande relatie kan de kaart ook staan voor verzoening na een conflict of een tijd van onenigheid.

Werk

In je werk geeft Kelken twee een fijne werkomgeving aan, goede samenwerking en een prettige en hartelijke sfeer. Bij verandering van werk of beroep geeft Kelken Twee aan dat je op een open en vriendelijke manier tegemoet wordt gekomen. Je kunt hierbij rekenen op begrip en medewerking van jouw nieuwe collega’s. Ook bij sollicitaties en nieuwe zakelijke relaties kun je er van uit gaan dat je op een sympathieke manier wordt ontvangen en tegemoet wordt gekomen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana