Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Vijf van Pentagrammen"

De Vijf van Pentagrammen geeft geldproblemen aan. Er is sprake van wanbeheer of verduistering van je geld. Je bent mogelijk aanzienlijk meer schuldig dan wat je op de bank hebt staan. Deze situatie kan leiden tot mentale strijd of een slechte lichamelijke gezondheid.

Tarotkaart 'Vijf van Pentagrammen'
"Vijf van Pentagrammen"

Er is een gebrek aan zelfvertrouwen en zelfrespect. Reflecties over het verleden zorgen ervoor dat je je leeg, verdrietig en eenzaam voelt. Dit is het moment om naar spirituele antwoorden te zoeken. Blijf geloven dat je omstandigheden zullen veranderen. Zoek financiële kansen, maar dit is niet het moment om je huidige werkplek te riskeren of te verlaten. Oude ideeën om liefde of mensen te kunnen kopen, zijn niet langer van toepassing.

Liefde

In relaties staat Pentagrammen Vijf voor eenzaamheid en ontbering. Je hebt een ellendig gevoel, denkt dat niemand van je houdt, voelt jezelf minderwaardig en in enkele gevallen ben je wanhopig. Er is te kort aan liefde, warmte en intiem samenzijn. De kaart geeft aan dat je moet kijken naar een ommekeer in je patronen en structuren om een nieuwe vorm in de relatie te brengen. Wanneer Pentagrammen Vijf een crisis in de relatie aangeeft hoef je er niet van uit te gaan dat deze ook op een mislukking uitloopt. Het is een periode van beklemmende gevoelens en te kort van alles die, wanneer deze doorstaan wordt, elke relatie sterker maakt.

Werk

In je werk geeft de kaart aan dat je problemen hebt die te maken kunnen hebben met je plannen, zaken, onderhandelingen of de zekerheid van je baan. De kaart laat de angst zien voor verliezen en financiële tegenslag, het zakken voor een examen of angst voor de zekerheid van je bestaan. Pentagrammen Vijf geeft vaak een verandering van werk aan waardoor je een veilige positie op moet geven voor grotere opgaven en risico’s. Dit gaat gepaard met gevoelens van angst en onzekerheid die heel normaal zijn in deze groeiprocessen. Hier betreft het meer een benauwd gevoel dan dat er daadwerkelijk tegenslag is. Evt. kan de kaart aangeven dat je de stap maakt naar een zelfstandige baan.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana