Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Geliefden"

Deze kaart belichaamt liefde en eenheid op kosmische schaal; een liefde zo sterk, zo inherent goed dat het de geliefden zelfs beter maakt, meer dan ze in werkelijkheid zijn. Alle elementen zijn er voor de perfecte unie.

Tarotkaart 'De Geliefden'
"De Geliefden"

De tarotkaart "De Geliefden" vertegenwoordigt almachtige verbintenissen en de elementen die dit creëren en ondersteunen. Vanwege de sterke banden, zullen alle beproevingen worden overwonnen. Wanneer deze kaart verschijnt, kan dit er ook op wijzen dat je mogelijk twee verschillende paden in je relatie onder ogen moet zien die je zou kunnen nemen. Het is belangrijk om je weg zorgvuldig te kiezen en vooral je intuïtie en hart te volgen.

Liefde

In relaties staat De Geliefden voor een grote liefde die je diep raakt en vervult. Dit kan een nieuwe relatie zijn of je kunt het grote geluk vinden in je huidige relatie. De Geliefden geeft aan dat je gelukzalige ervaringen kunt krijgen. Dit kan als je stopt met tweeledigheid en allerlei alternatieven waarvan je het idee hebt dat het beste nog moet komen. Je kunt dan met je hart volmondig “ja” zeggen tegen die ene andere en de gelukzalige ervaringen gaan beleven. Iedereen droomt er van om deze stap te zetten met de ideale partner. Het is dan ook belangrijk om in te zien dat de ideale partner niet bestaat en het grote geluk misschien in onze huidige partner aanwezig is.

Werk

In je werk geeft De Geliefden aan dat je, zonder voorbehoud, tot een duidelijke keuze zult moeten komen. Je moet tot een standpunt komen. Je zult daarbij rekening moeten houden met alle feiten en deze afwegen. De keuze die je maakt is bepalend voor het vervolg van zaken en in welke richting je verder gaat. Dit standpunt waarvoor je kiest kan te maken hebben met een nieuwe baan, nieuw taakgebied of het inslaan van een andere richting van je loopbaan. Ook kan De Geliefden aangeven dat je innerlijk volmondig ja zegt tegen je huidige baan.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana