Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Vier van Kelken"

De Vier van Kelken vertegenwoordigt je behoefte aan verandering. Je bent verveeld en ontevreden over dingen die je vroeger plezier brachten. Je vertoont tekenen van apathie. U kunt stilstaan bij kwesties uit het verleden.

Tarotkaart 'Vier van Kelken'
"Vier van Kelken"

Gooi de knuppel in het hoenderhok en vind een nieuwe interesse of relatie. Kijk diep in jezelf voor vrede en vernieuwing. Dit is een tijd voor jou om buiten jezelf te kijken. Misschien vind je enkele nieuwe mogelijkheden voor vervulling. Deze tarotkaart kan ook aangeven dat je in de verdediging bent geschoten en iets hebt afgesloten. Dit kan te wijten zijn aan oude wonden die niet zijn geheeld. Laat ongegronde angsten je niet beperken. De kaart symboliseert in het ergste geval iemand die erg zelfingenomen is en weinig rekening houdt met de behoeften van anderen.

Liefde

In relaties staat Kelken Vier voor een gespannen of misschien wel een vergiftigde atmosfeer. De kaart geeft aan dat je blind bent van jaloezie of jezelf door andere oorzaken gekwetst en kwaad voelt en nu mokkend zit te broeden. Je keurt hierbij de ander geen woord waardig en negeert hem daarbij bewust. Kelken Vier geeft aan dat je in zo’n stemming geen oog hebt voor verzoenende en welgemeende gebaren. De kaart laat dan ook zien dat het belangrijk is je mokkende gedrag te overwinnen en jezelf meer open op te stellen voor de ander.

Werk

In je werk geeft Kelken Vier aan dat je een dieptepunt hebt bereikt en je geen motivatie meer hebt. Hoe langer je slecht gehumeurd blijft, hoe bozer en meer en meer ontstemd je raakt. Kelken Vier kan ook inhouden dat je jezelf afgestompt voelt door de monotone sleur of dat je koppig en beledigd bent omdat je een berisping hebt gekregen of op een of andere manier bent afgewezen. Kelken Vier geeft aan dat je mooie en misschien belangrijke kansen over het hoofd ziet als je vast blijft zitten in je boosheid en blijft klagen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana