Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Koningin van Zwaarden"

De Koningin van Zwaarden vertegenwoordigt een intelligent en moedig persoon. Je houdt je emoties onder controle en onthult ze niet aan anderen. Je lost problemen op en verbindt intellectueel met anderen.

Tarotkaart 'Koningin van Zwaarden'
"Koningin van Zwaarden"

Dit is geen tijd om beslissingen te nemen op basis van emoties. Je moet alle feiten verzamelen en de pluspunten in evenwicht houden met de minpunten. Als je toestaat dat sympathie en emoties je logica ondermijnen, raak je hierdoor uit balans en irrationeel. Je bent meestal onbevooroordeeld naar anderen toe of in moeilijke situaties. Je draait niet om de hete pot en je vertelt het zoals het is. Op een gegeven moment heb je misschien een diep emotioneel of fysiek verlies geleden. En het is niet ongewoon dat je alleen bent, gescheiden of weduwe.

Liefde

In relaties staat Koningin van Zwaarden voor het bewust worden van jezelf en de relatie. Je neemt eerst afstand om een duidelijk en helder beeld te krijgen. Op deze manier kun je jezelf bezighouden met de dingen die je niet bevallen of waar je jezelf zorgen over maakt. Koningin van Zwaarden geeft vaak een periode aan waarin je meer dan anders bezig bent met gelijkwaardigheid. Door innerlijke onafhankelijkheid kun je met meer vastbeslotenheid optreden. De kaart geeft aan dat je niet meer zomaar alles accepteert in de relatie en soms stug of snibbig wordt of zelfs je partner de rug toekeert.

Werk

In je werk geeft Koningin van Zwaarden aan dat je graag wilt leren. Je bent alert, neemt alles om je heen op, reageert verstandig en handig en gedraagt jezelf in gesprekken duidelijk, vlot en zonder schaamte. Koningin van Zwaarden geeft ook aan dat je uit bent op je eigen onafhankelijkheid en niet hecht aan taken en posities. Op deze manier kun je ten aller tijden opstappen als het werk je niet (meer) aanstaat of als er zich andere, beter passende mogelijkheden voordoen.

Symbolen op deze kaart

  • Symbool Vlinder
    Vlinder

    De vlinder is het universele symbool van transformatie. De vlinder wijst doorgaans op een verandering van gedachten bij...

  • Waterval

    Water is een symbool van emotie en het onderbewustzijn. Watervallen hebben daarom te maken met de constant lopende en vl...

Terug naar boven