Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Het Rad van Fortuin"

Het Rad van Fortuin vertegenwoordigt dat gedeelte van het leven dat wordt geleid door krachten en gebeurtenissen die je misschien niet begrijpt of waar je je zelfs niet van bewust bent. Kortom, de kaart gaat over toeval: gebeurtenissen die de kracht hebben om zelfs de meest gestructureerde levens op zijn kop te zetten.

Tarotkaart 'Het Rad van Fortuin'
"Het Rad van Fortuin"

Hoewel de effecten van het wiel onvoorspelbaar zijn, is het resultaat altijd een vorm van verandering, in voor- en tegenspoed. Afhankelijk van waar het in bepaalde kaartleggingen valt, is het meestal een positieve kaart. Vertrouw erop dat het wiel in je voordeel zal landen, maar word niet zelfgenoegzaam. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Blijf positief staan ​​en doe goed voor andere mensen.

Dit kan een karmische tijd zijn. Het pad door het leven is nooit een vlotte rit langs een perfect rechte snelweg. Soms kun je haarspeldbochten ervaren of volledig van richting moeten veranderen. Het Rad van Fortuin is een sterke hint dat het universum ondanks je plannen een eigen agenda heeft waaraan je niet kunt ontsnappen. Je hebt echt geen controle over mensen, plaatsen en evenementen, maar je hebt wel controle over je eigen acties. Tegenspoed is een natuurlijk onderdeel van het leven en deze kaart vraagt ​​je om er niet voor weg te lopen: kijk eromheen. Denk altijd positief en blijf optimistisch ingesteld.

Liefde

In relaties geeft het Rad van Fortuin aan dat je jezelf vaak niet zo prettig voelt met de toestand zoals hij nu is of met de dingen die gebeuren. Dit kan zijn omdat er geen levenspartner is en je deze wel graag wilt of je hebt een relatie vol met moeilijkheden die jou een rotgevoel geeft. De kaart geeft aan dat je eerst moet leren voordat je weer mag rekenen op de plezierige dingen in het leven.

Werk

In je werk wijst deze kaart ook vaak op machteloosheid, routine en eentonigheid. De ontevredenheid die je voelt drukt op je en zorgt ervoor dat je het lot in eigen handen wilt nemen. Het Rad van Fortuin staat dan ook voor veranderingen die nu nog in de toekomst liggen en waartoe je door het lot gedwongen wordt.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana