Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Toren"

De Toren vertegenwoordigt de dingen die je niet onder ogen wilt komen maar wel moet, of dingen waarin je geen keuze hebt. Deze kaart geeft aan dat iets wordt afgebroken of met geweld wordt verbrijzeld. Er is een indicatie dat je ego leeg is.

Tarotkaart 'De Toren'
"De Toren"

Je kunt failliet gaan, ernstige conflicten krijgen binnen je carrière, een verwoestend relatieverlies, zelfs een mogelijke scheiding of gevangenisstraf. Je leven is in een staat van opschudding. Er zal een periode van wanorde zijn en er kan verlies zijn. Verwacht tegenslagen en emotionele onrust. Er is echter een licht aan het einde van de tunnel om je te ontlasten en te bevrijden. Hoewel je dit misschien overweldigend vindt, staat de kaart erop dat je wijzigingen aanbrengt en het goede daarin opzoekt.

Het kan zijn dat je jouw huidige woning verlaat en / of van beroep verandert. Positieve resultaten kunnen met deze kaart optreden. Waarheden worden blootgelegd, onthullingen en doorbraken zijn niet alleen mogelijk, maar waarschijnlijk, en niets stimuleert creativiteit zoals een goede dosis chaos en verwarring. Uiteindelijk is het waarschijnlijk dat de vervanging van wat verloren is gegaan in de val van de toren het verlies waard zal zijn.

Liefde

In relaties geeft De Toren aan dat de veilige muur die je om jezelf heen hebt gebouwd plotseling wordt weggeslagen. Je wordt door een heftige schok in het diepst van je ziel geraakt. De kaart kan staan voor een ommekeer wanneer je te veel vast wilt houden aan zekerheid. Hierdoor kan het zijn dat je jezelf vastklampt aan een relatie die eigenlijk niet meer goed is voor je. De Toren kan ook aangeven dat je jezelf verstopt achter een gedrag van koelheid en starheid en nu plotseling jezelf openstelt voor een relatie.

Werk

In je werk kan De Toren staan voor het ineenstorten van datgene wat je hebt opgebouwd. Dit kan bijv. een loopbaan zijn, een onderneming of een project. De Toren doet dit op een ingrijpende manier en kan staan voor het krijgen of zelf nemen van ontslag. De kaart zorgt er voor dat verstikkend werk of het te star vasthouden van zekerheid opengebroken wordt. Je werk en omgeving wordt dan levendiger en vrijer zodat je jezelf beter kunt ontplooien. Zodra je van de heftige schok hersteld bent komt er een zucht van verlichting dat je bevrijd bent en dat het dringend nodig was.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana