Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Twee van Staven"

De Twee van Staven symboliseert het streven naar succes en macht. Een gevierde mentor of leider is bereid je te helpen je doelen te bereiken.

Tarotkaart 'Twee van Staven'
"Twee van Staven"

Dit kan ook het begin zijn van een productief partnerschap. Zakelijke deals waaraan je hebt gewerkt, kunnen soepel verlopen en je kunt grotere financiële voordelen behalen dan verwacht.

Liefde

In relaties betekent Staven Twee dat je een halfslachtige houding en slappe gevoelens hebt. Naar buiten toe is het misschien niet zichtbaar maar van binnen ben je niet echt betrokken. Het kan zijn dat de relatie langzaam leegloopt. De kaart geeft hier dan ook duidelijk aan dat je jezelf moet motiveren om een keuze te maken: of je maakt jezelf los uit de relatie of blijft volledig trouw aan je partner. Als je alleen bent heb je niet echt de motivatie om jezelf voor een relatie in te zetten ondanks dat je dat misschien toch echt wilt.

Werk

In je werk geeft Staven Twee aan dat je jezelf innerlijk niet betrokken voelt bij je werk. Je voert zonder interesse je taken uit. De kaart kan ook aangeven dat je in belangrijke confrontaties en beslissingen een houding van neutraliteit of wat ongeïnteresseerdheid aanneemt. Je weet niet zo goed wat je met de situatie aan moet. Er is twijfel om wel of geen actie te ondernemen. Staven Twee kan er daardoor voor zorgen dat je jezelf uit ongeïnteresseerdheid bij de mening van anderen aansluit.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana