Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Duivel"

De tarotkaart "De Duivel" wordt vaak verkeerd begrepen, vooral omdat de duivel erbij betrokken is. Het is niet direct representatief voor het kwaad. Het kan betrekking hebben op iemands focus op materiële zaken en uiterlijk vertoon.

Tarotkaart 'De Duivel'
"De Duivel"

Een hopeloos en hulpeloos gevoel kan deze kaart omringen. Je wordt misleid door je bezeten te voelen, als door een verborgen kracht, die schadelijke en negatieve gedachten en gedragingen veroorzaakt. Je hebt een verslaving of obsessie voor het verkrijgen van aardse genoegens. Je bent bereid om maatregelen te nemen om ze te krijgen. Je bent inflexibel en geobsedeerd geworden.

De spirituele kant van het leven wordt verwaarloosd vanwege de gehechtheid aan de fysieke wereld. Er is een verlangen naar materiële dingen en een egoïstische instelling. Dit heeft een negatieve invloed op jou en je relaties. Je bent niet bereid verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen negatieve acties.

Liefde

In relaties geeft De Duivel aan dat je met vuur speelt en je jezelf laat verlokken. De veelbelovende verleidingen prikkelen je en zijn hartstochtelijk en sensitief. Al snel word je wakker geschud zodat je ziet dat de verleiding van korte duur is. De Duivel kent het gezegde, berouw komt na de zonde, maar al te goed.

Werk

In je werk laat De Duivel zien dat jouw principes, overtuigingen en goede voornemens in verleiding worden gebracht. Dit kan zijn dat je profiteert van een zakenpartner omdat hij niet van alles op de hoogte is. Of je maakt misbruik van een zakenpartner omdat hij goedgelovig is. De Duivel kan ook staan voor werk dat tegen je principes ingaat maar wat je wel doet uit angst om je baan te verliezen. De Duivel zal je hierbij genoeg redenen in je oor fluisteren om je geweten te sussen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana