Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Koning van Zwaarden"

De Koning van Zwaarden vertegenwoordigt het symbool van ware autoriteit. Het betekent intelligentie, voorzichtigheid, kracht, billijkheid en zorgzaamheid. Je geeft richting met stevig leiderschap. Je blijft objectief in alle situaties en zoekt alleen de feiten op.

Tarotkaart 'Koning van Zwaarden'
"Koning van Zwaarden"

Je zet emoties opzij. Dit is het moment om je intellectuele middelen te gebruiken. Houd een strikte en onpartijdige positie. Met uw gebruik van diplomatie kun je objectief zijn bij het beoordelen van anderen. Maak je geen zorgen als je niet empathisch handelt. Logica en intellect zullen de eerlijkste uitkomst geven. Dit kan ook duiden op een persoon die je beste belangen voor ogen heeft, vooral als het gaat om juridische of financiële zaken. Als je problemen ondervindt op deze gebieden, is het tijd om een gekwalificeerd persoon te vinden die je kan helpen. Je kunt ook star zijn in je manier van doen, verwachtend dat anderen je regels volgen. Maak niet te veel gebruik van je kracht: de zorgzame persoon zijn die je bent zal zegevieren.

Liefde

In relaties staat Koning van Zwaarden voor helderheid, afstandelijkheid en daardoor ook tot objectiviteit. Op dit gebied heeft de kaart de kracht om met behulp van het analytisch vermogen zieke gedragspatronen teherkennen en te genezen. Situaties, waarin je afhankelijk bent of vastzit in verstrikkingen en jezelf geen goed doen, worden uit elkaar gehaald en opgelost. Koning van Zwaarden kan door zijn helderheid en inzicht keuzes maken die misschien pijnlijk maar ook noodzakelijk zijn.

Werk

In je werk staat Koning van Zwaarden voor een verstandelijke vlotheid, een sociale instelling en een goede handelsgeest. De kaart geeft aan dat je jezelf handig en flexibel opstelt en met tactisch gebruik van je verstand je werk zelfbewust uitvoert. Wanneer je samenwerkt met collega’s, meerderen, zakenpartners of klanten ben je welbespraakt, weet je te handelen op moeilijke momenten en heb je een aanstekelijk charisma.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana