Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Zegewagen"

De zegewagen vertegenwoordigt overwinning en de persoonlijkheidskenmerken die nodig zijn om dit te bereiken. Moed, het vermogen om angst te overwinnen en het onbekende te confronteren, is een primair ingrediënt van elke zegevierende campagne.

Tarotkaart 'De Zegewagen'
"De Zegewagen"

Dat geldt ook voor wilskracht. Vaak is succes net zo goed het product van wilskracht als een weigering om zich over te geven. Wees alert op problemen die je in de weg kunnen staan. Word niet zelfgenoegzaam. De zegewagen geeft ook aan dat hij anderen te hulp komt. Het kan de gezonde persoonlijkheid vertegenwoordigen van iemand die in zichzelf gelooft, persoonlijke demonen overwint, iemand die de controle over een situatie kan nemen en gebeurtenissen tot een positief einde kan brengen. Om te slagen is het belangrijk dat je alle nodige energie gebruikt. Je hebt meer controle en bent in staat om op het juiste pad te blijven. Deze kaart geeft ook aan dat je veel belangrijke lessen hebt geleerd uit eerdere fouten.

Liefde

In relaties kan de Zegewagen op het begin van een nieuwe relatie wijzen. Bij het begin van een nieuwe relatie wordt de oude vertrouwde omgeving met een wat al te makkelijke houding achtergelaten. Ook kan er in een bestaande relatie een frisse wind gaan waaien. Deze zorgt er voor dat routine en gewenning nieuw creatief leven wordt ingeblazen.

Werk

In je werk geeft De Zegewagen aan dat je een grote stap voorwaarts maakt of al hebt gedaan. Dit kan ook een stap naar zelfstandigheid zijn. De kaart staat voor het streven naar succes, doorzettingsvermogen, het optimistische begin van een nieuwe loopbaan of het op je nemen van meer uitgebreidere taken en grotere verantwoordelijkheid. Je hebt al enige ervaringen en bent enthousiast om aan de nieuwe taken te beginnen. De kaart waarschuwt hier dat je moet oppassen om niet al te zelfverzekerd te zijn omdat je nog veel moet leren.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana