Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Ridder van Zwaarden"

Deze kaart, de Ridder van Zwaarden, duidt een persoon aan die over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt, overtuigend is en soms impulsief en grillig kan handelen. Je moet uitkijken voor mensen die mogelijk inconsistent handelen. Dit kan verwarrend voor je zijn omdat je niet weet of ze een vijand of vriend zijn.

Tarotkaart 'Ridder van Zwaarden'
"Ridder van Zwaarden"

De Ridder heeft leiderschapskwaliteiten, maar kan soms tactloos zijn. Hij zal opkomen voor zijn overtuigingen, ongeacht wat ervoor nodig is. Hij is uiterst logisch, maar heeft moeite emoties en gevoelens te tonen. Maar als zijn hart eenmaal is gewonnen, zal hij je een leven lang verdedigen. Hij bedoelt het goed, maar kan dominant en overweldigend zijn. Een nieuw project zou in de maak kunnen zijn. De energie is hoog, maar de uitdagingen en gevolgen blijven onopgemerkt. Communicatieve vaardigheden zijn op hun hoogtepunt. Haast je niet en loop de kantjes er niet af: dit heeft een negatieve impact.

Liefde

In relaties laat Ridder van Zwaarden de meest gemene en pijnlijke kant zien. Op dit gebied geeft de kaart aan dat warme gevoelens verstarren en bevriezen of dat deze ook omslaan in haat, bitterheid en sarcasme. Het kan eventueel ook zijn dat de dieper liggende gevoelens plotseling onderwerp zijn van bewust kwaadsprekerij.

Werk

In je werk staat Ridder van Zwaarden voor een daling van de temperatuur in de werksfeer. De kaart geeft een fase aan van gemeenheden waarin je zelf niet zuiver te werk gaat of onderhevig bent aan gemene kritiek van anderen. Ridder van Zwaarden heeft bijna nooit een verhelderend of zuiverend uitwerking. De wonden die je oploopt of zelf aan anderen toebrengt gaan heel diep en genezen moeilijk. De kaart kan je zekerheid in het werk aantasten of er voor zorgen dat projecten, zaken en andere plannen stuk lopen. Vaak is Ridder van Zwaarden het einde van een samenwerking of, iets zachter in uitwerking, een afkoeling na een periode van verhitheid.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana