Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Koning van Staven"

De Koning van Staven staat voor eerlijkheid, eer en iemand die onpartijdig is. Creativiteit staat niet op de voorgrond, maar je kunt veel verschillende soorten mensen leiden en bent een geweldige visionair. Probleemoplossing staat centraal.

Tarotkaart 'Koning van Staven'
"Koning van Staven"

Mensen voelen zich op natuurlijke wijze tot je aangetrokken, waardoor je je doelen kunt bereiken. Ook gloeit je romantische en gepassioneerde kant. Je hebt veel doelen bereikt. Mensen kijken naar je voor leiderschap en je bent een goede beoordelaar van karakter en situaties. Zorg ervoor dat je niet je gezag doordrukt, maar probeer een zachtere benadering om te krijgen wat je wilt.

Liefde

In relaties staat Koning van Staven voor dynamiek, warmte, grootmoedigheid en oprechte betrokkenheid. Staven koning betekent hier levenslust en ondernemingslust. Hij houdt ervan om de ander te verwennen. Op deze manier kan hij van zijn eigen grootmoedigheid genieten. Koning van Staven geeft aan dat je in wezen trots bent op je relatie. Ook kan het zijn dat je zoekt naar een partner met een sterke,dynamische en charismatische persoonlijkheid.

Werk

In je werk staat Koning van Staven voor een zelfbewust, overtuigend en doelbewust optreden. Hij heeft een grote ondernemingslust en motivatie. Koning van Staven heeft een groot organisatietalent. Hierdoor maakt hij vaak aanspraak op een leidinggevende positie met de daarbij passende kwalificaties. Koning van Staven staat voor dynamiek, betrokkenheid en moed. Hij is de drijvende kracht in het team. Als hij hierin te ver doordraaft kan dat leiden tot gehaastheid, een chaotische werkwijze of een werkwijze die totaal geen vruchten afwerpt. Een negatieve kant van Koning van Staven is dat hij niet beseft dat sommige dingen meer of minder tijd nodig hebben. Zo kunnen zaken en werk verkeerd gepland worden.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana