Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Vijf van Zwaarden"

De Vijf van Zwaarden vertegenwoordigt ambitie, maar niet op een positieve manier. Het is het gebruik van onethische methoden om de overwinning te behalen.

Tarotkaart 'Vijf van Zwaarden'
"Vijf van Zwaarden"

Jij bent misschien degene die zich op deze manier gedraagt, maar zo niet, pas dan op voor een ander persoon die zo machtswellustig is. Het maakt je misschien niet uit op wie je hebt gestapt om succes te behalen. Dit gedrag heeft vijandige en gespannen relaties gecreëerd. Je gebrek aan respect voor de gevoelens van anderen is terzijde geschoven zodat je bovenaan kunt komen. Eerdere trouw zijn verbroken vanwege je misbruik van macht.

Liefde

In relaties staat Zwaarden Vijf voor een periode waarin je te maken hebt met harteloosheid, haatgevoelens, laagheid en behoefte aan macht. Beide partijen brengen elkaar diepe wonden toe met boosaardige stoten onder de gordel. De kaart geeft aan dat de relatie al aardig op het einde loopt en op het punt staat te barsten of al kapot is gegaan.

Werk

In je werk geeft Zwaarden Vijf aan dat je in een zeer moeilijke fase zit. Het kan zijn dat je door laster, boosheid of gemeenheid vernederd wordt. Zwaarden Vijf geeft vaak een ontslag aan met een nare gerechtelijke nasleep. De kaart kan ook staan voor het zakken van een examen waarbij je middelen misschien niet helemaal zuiver zijn geweest, een zware nederlaag bij een project of een beleidsvoering zonder geweten.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana