Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Schildknaap van Kelken"

De Schildknaap van Kelken staat symbool voor creativiteit en verbeelding. Er komt een bericht of nieuws op je af. Er kunnen nieuwe ideeën of zaken ontstaan. Het kan zelfs de geboorte van een kind symboliseren.

Tarotkaart 'Schildknaap van Kelken'
"Schildknaap van Kelken"

Dit is een tijd voor jou om je gevoelens te uiten en wees niet bang om intimiteit of liefde te tonen. Doe een stapje terug en luister naar je innerlijke stem. Deze kaart symboliseert een persoon die niet-intimiderend, zachtaardig, liefdevol, gevoelig en zeer intuïtief is, zelfs met paranormale vermogens. Deze persoon heeft controle over zijn energieën. Accepteer hulp van een jongere persoon indien aangeboden. Dit is een van de beste geschenken die je jezelf kunt geven. Dit is geen tijd om achterover te leunen, u moet actie ondernemen. De schildknaap heeft een kinderlijke nieuwsgierigheid, maar zijn gevoelige kant kan er toe leiden dat je angstig zou kunnen worden.

Liefde

In relaties staat Schildknaap van Kelken voor een meelevend, soms liefdevol, verzoenend gebaar van de partner. De kaart kan gezien worden als een sfeer van aangename warmte die je voelt na een periode van strijd en afstandelijkheid. Schildknaap van Kelken kan ook staan voor een spontaan gebaar van genegenheid of in enkele gevallen voor een huwelijksaanzoek.

Werk

In ons werk staat Schildknaap van Kelken voor een impuls die op ons afkomt. Deze impuls doet ons goed en geeft ons een goed gevoel. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van erkenning, een compliment of een bericht over verbetering in ons werk. Schildknaap van Kelken geeft vaak een uitnodiging om met anderen gezellig bezig te zijn, voor een goede raad of goed bedoelde hulp bij het uitoefenen van ons werk.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana