Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Ridder van Pentagrammen"

De Ridder van Pentagrammen is betrouwbaar en werkt hard. Deze kaart beschrijft een logisch, praktisch en gedisciplineerd persoon.

Tarotkaart 'Ridder van Pentagrammen'
"Ridder van Pentagrammen"

De Ridder is ook een persoon met veel energie, die ijverig is en dat allemaal kanaliseert in hard werken. Hij is methodisch en iemand van wie je afhankelijk bent in je leven. De ridder heeft zo zijn manieren en is meestal blij met de status-quo.

Liefde

In relaties geeft Ridder van Pentagrammen stabiliteit, betrouwbaarheid en standvastigheid. De kaart staat voor dat wat een “vast relatie” wordt genoemd. Als je alleen leeft geeft Ridder van Pentagrammen aan dat een duurzame relatie voor jou is weggelegd of dat je aan het begin staat hiervan. Bij deze kaart zijn veiligheid en vertrouwen in de relatie belangrijker dan afwisseling en avontuur en is geborgenheid meer waard dan vrijheid en onafhankelijkheid.

Werk

In je werk staat Ridder van Pentagrammen voor een sfeer van hard werken. Je werkt consequent en volhardend aan het realiseren van degelijke, betrouwbare zaken. De kaart laat zien dat je een goed gevoel hebt voor gelegenheden in je werk waarmee je succes en winst kunt boeken. Ridder van Pentagrammen zorgt voor een periode waarin je jouw plannen kunt realiseren en je inzicht hierin groter wordt. Ook bij een examen, onderhandelingen of andere projecten kun je met deze kaart rekenen op goede en solide resultaten.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana