Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Magiër"

De Magiër staat symbool voor succes, prestatie en de kracht van manifestatie. Het is een goed voorteken. Deze kaart een aanwijzing om je intuïtie aan te boren. De magiër is zelfbewust en niet bang om te handelen.

Tarotkaart 'De Magiër'
"De Magiër"

Zijn grote kracht geeft hem de vrijheid om keuzes te maken. Hij laat dingen gebeuren en heeft op haast magische wijze de controle. Dit duidt op iemand met geweldige vaardigheden, of je het nu zelf bent of misschien iemand anders. Deze kaart wijst er ook op dat je controle over je leven moet nemen. Tolereer niemand die in het verleden misbruik van je heeft gemaakt. Dilemma's gaan gepaard met een keuze; moet de magiër moreel handelen of ethiek opgeven voor persoonlijk gewin? Afhankelijk van het gekozen pad, kan deze kaart in de toekomst grote strijd vertegenwoordigen.

Liefde

In relaties wijst de Magiër op een periode van grote aantrekkingskracht. De creatieve en scheppende kracht van de Magiër zorgt ervoor dat remmingen en andere moeilijkheden overwonnen worden. De Magiër heeft het besef van de kracht van eenheid en de wisselwerking tussen beide partijen, die in een goede relatie heel belangrijk is.

Werk

In je werk geeft De Magiër aan dat je in staat bent om initiatief te nemen. Je krijgt het besef van je vermogen tot beïnvloeden en gaat deze energie gericht gebruiken. Dit kan financieel succes opleveren, je kan een stap hoger op de ladder komen of moeilijke of vervelende zaken tot een goed einde brengen. Daarnaast geeft de Magiër aan dat je een beter totaalbeeld krijgt van het geheel.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana