Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "Kracht"

"Kracht" duidt op innerlijke kracht en energie, wilskracht en ontwikkeling van innerlijke macht. Deze positieve kaart herinnert je eraan om vertrouwen in jezelf te hebben.

Tarotkaart 'Kracht'
"Kracht"

Door emoties te beheersen en te leren van zowel succes als falen, vertegenwoordigt de kaart een persoon die een plaats heeft bereikt waar ze invloed hebben, zonder fysieke kracht uit te oefenen. In staat om de zwaarste stormen te doorstaan en de minder bedeelden waarschijnlijk niet in de steek te laten. Het duidt ook op een enorm vermogen tot vergeving en mededogen. Deze kaart gaat niet zozeer over winnen, maar over het overwinnen van ontberingen en het gebruik van goed doordachte overtuiging om anderen aan je zijde te krijgen. Deze kaart kan ook aangeven dat je je kunt verzoenen met een geliefde als je jouw houding kunt wijzigen. Vriendelijkheid en liefde zullen je laten zien hoe.

Liefde

In relaties staat de Kracht vooral bekend om de hartstochtelijke kant ervan. Ze staat dan ook voor relaties die erg levendig en vurig zijn, vaak ook dramatische voorvallen kennen maar niet negatief uitpakken. De hartstochtelijke kant van de kaart komt hier sterk naar voren. Relaties op deze manier zijn een bron van kracht waar je veel energie door krijgt.

Werk

In je werk kun je jezelf met hartstocht aan je taken wijden. Deze fase bestaat uit scheppingskracht en grote motivatie. Er is grote energie en je wijdt je met ware hartstocht aan je taken. De vitaliteit in je zorgt voor moed en ondernemingslust. Hiermee kun je jezelf met plezier totaal inzetten voor datgene wat je wilt bereiken.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana