Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Zes van Kelken"

De Zes van Kelken wijst op nostalgie en de herinnering aan gebeurtenissen en mensen uit het verleden. Het is gezond om je verleden opnieuw te bezoeken, zodat je jezelf kunt begrijpen in het hier en nu. Trek je echter niet terug in die gelukkiger herinneringen om te ontsnappen aan de huidige uitdagingen waarmee je mogelijk wordt geconfronteerd.

Tarotkaart 'Zes van Kelken'
"Zes van Kelken"

Deze kaart symboliseert ook de onschuld en naïviteit die je ooit hebt gehad, wat kan duiden op je afstand van de verantwoordelijkheid van volwassenen of je verlangen naar de veiligheid en geborgenheid van de kindertijd. Misschien heb je oogkleppen op als het gaat om een relatie; zakelijk of persoonlijk. Jeugdvrienden kunnen je toekomst positief beïnvloeden. Er kan ook een fysieke trip down memory lane zijn: een bezoek aan je oude buurt. Misschien maak je opnieuw contact met een oude kennis.

Liefde

In relaties geeft Kelken Zes aan dat je in een periode zit van warme geborgenheid en dromerige verliefdheid. Vaak staat de kaart voor de herinneringen die je hebt aan zulke tijden en niet dat het op het moment ook zo is. In relaties werkt Kelken Zes het sterkst uit in haar weemoedige, sentimentele en dromerige kanten. Ook kan de kaart aangeven dat iemand weer in je leven komt. Iemand die je nog van vroeger kent en waar je fijne en warme gevoelens voor had en misschien nog wel hebt.

Werk

In je werk geeft Kelken Zes aan dat je de dagen op het werk romantisch en dromerig doorbrengt in plaats van dat je zakelijk en doelgericht bezig bent. In creatieve beroepen kan dit een groot pluspunt zijn. De kaart werkt minder positief uit in werk waarin een helder en objectief zakelijk inzicht nodig is. Dan kan Kelken Zes zorgen voor wat irritatie. Wanneer je niet zeker bent van je werk of uitkijkt naar een andere baan geeft Kelken Zes aan dat je herinneringen hebt aan je jeugddromen of -idealen. Kelken Zes kan ook aangeven dat je met plezier terugdenkt aan werk wat je vroeger hebt gedaan omdat het voor jou toen een betere tijd was.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana