Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Tien van Staven"

De Tien van Staven is een kaart van lasten en martelaren. Je komt dichter bij je doelen. Nervositeit ligt op de loer, maar je raakt steeds meer gemotiveerd.

Tarotkaart 'Tien van Staven'
"Tien van Staven"

Een workaholic zijn zorgt ervoor dat je veel andere delen van je leven verwaarloost, die net zo noodzakelijk en belangrijk zijn. Overwinning is zeker als je je visie volgt. Je hebt onvoorwaardelijke steun. Er is de neiging om de problemen en lasten van anderen op je te nemen. Je doet meer voor anderen dan voor jezelf. Je hebt ongebruikte energie die verborgen blijft vanwege alle lasten die je draagt. Je bent echter dicht bij het bereiken van je doelen.

Liefde

In relaties geeft Staven Tien aan dat je somber en terneergeslagen bent. De kaart kan aangeven dat je alleen bent, zonder partner leeft en geen uitweg uit deze situatie ziet. Waarschijnlijk belast je jezelf teveel met het zoeken naar die uitweg zodat je geen beeld meer hebt van waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Staven Tien laat je dan zien dat het beter is om acties te verminderen. Je verspilt geen energie meer en deze kan dan gerichter gebruikt worden. Dit geeft vaak ook een beter resultaat. De kaart kan ook aangeven dat je wel een relatie hebt maar deze, door jou, als drukkend en deprimerend wordt ervaren. Belangrijk hier is om eerst goed na te denken en niet alles zomaar uit ontevredenheid kapot te maken.

Werk

In je werk staat Staven Tien voor stress, teveel eisen van jezelf of verantwoordelijkheid die je nog niet aankunt. Dit kan een gevolg zijn van het te snel opklimmen op de ladder. Je mist dan kennis en ervaringen die essentieel zijn voor je huidige bezigheden. Hierdoor ontstaat een gevoel van overbelasting en het missen van overzicht. De kaart geeft aan dat je taken moet loslaten, aan anderen geven of niet alles tegelijk moet willen doen zodat je weer overzicht krijgt en jezelf minder belast. Staven Tien kan ook staan voor zwaar werk, zoeken naar een baan wat niet wil lukken of een belastend zwaar examen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana