Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Schildknaap van Zwaarden"

De Schildknaap van Zwaarden is een boodschapper van belangrijk nieuws, goed of slecht. Deze kaart geeft revitalisatie weer met de energie van de jeugd: frisse ideeën en ondernemingen.

Tarotkaart 'Schildknaap van Zwaarden'
"Schildknaap van Zwaarden"

Een nieuw project ligt in het verschiet en wacht ongeduldig op implementatie. Onderhandelingen kunnen een belangrijk onderdeel van het plan zijn. Let op de mensen om je heen, evenals op hun motieven. Goed inzicht in situaties is een must. Geweldige planning voor de toekomst. Het ordenen van ideeën staat op de voorgrond. Spreek vanuit het hart en daden spreken luider dan woorden.

Liefde

In relaties staat Schildknaap van Zwaarden voor een conflict dat door de partner wordt uitgelokt of wordt ervaren als bedreigend voor de relatie zelf. Er kan hierbij sprake zijn van een plotseling sterke afkoeling in derelatie, die daarvoor nog warm en hartelijk was. Vaak gaat het om verwijten naar de ander toe over niet uitgesproken teleurstellingen, opgekropte irritaties en een hoeveelheid alledaagse kleinigheden. De kritiek van Schildknaap van Zwaarden kan uitlopen op een fikse ruzie maar als je de kans benut en er van leert zal de uitwerking van de kaart meer een verhelderend conflict zijn dat de lucht klaart.

Werk

In je werk geeft Schildknaap van Zwaarden aan dat je jezelf moet voorbereiden op conflicten, vijandige tegemoetkoming of ruziezoekende aanvallen. De kaart kan staan voor de berisping door een meerdere of het ontstaan van rivaliteit tussen collega’s en onenigheid met zakenpartners. Schildknaap van Zwaarden gaat altijd gepaard met kritiek waar je van kunt leren. Daardoor geeft de kaart meestal een frisse, vaak ook bevrijdende wind die de lucht klaart en opheldering geeft in je werksituatie.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana