Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Hogepriesteres"

De hogepriesteres symboliseert je eigen kracht en intuïtie. Er is iets verborgen dat zal worden onthuld. Vertrouw op je eigen vaardigheden, kennis, intuïtie en paranormale krachten om te ontdekken wat je te wachten staat.

Tarotkaart 'De Hogepriesteres'
"De Hogepriesteres"

Je wordt je bewust van ongeziene waarheden, verborgen gevaren, onaangeboorde mogelijkheden en spiritualiteit. Je bent van nature passief; je hebt echter de kracht om geweldige mogelijkheden te ontdekken. Je bent extreem geduldig en wacht tot de gebeurtenissen op eigen gelegenheid tot wasdom komen. Deze tarotkaart staat erop dat je op je intuïtie en paranormale vermogens moet vertrouwen. Door deze energieën en vaardigheden te gebruiken, kun je de antwoorden op veel van je eigen vragen krijgen.

Liefde

In relaties staat De Hogepriesteres voor begrip, diepe genegenheid, intimiteit en zielsverwantschap. Er is ook een sterke fijngevoeligheid en de zekerheid dat een onzichtbare band je met je partner verbindt. Bij het geduldig wachten weet je dat er verborgen krachten aan het werk zijn. Wanneer je alleen leeft ben je intens tevreden met deze levensstijl of je wacht geduldig en staat open voor een nieuwe ontmoeting waarbij je naar je innerlijke stem luistert en jezelf tot niets laten dwingen.

Werk

In je werk geeft De Hogepriesteres aan dat datgene wat je doet met het onderwerp van deze kaart te maken heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn op esoterisch of therapeutisch gebied. Ook kan De Hogepriesteres je laten zien dat je deze houding zou moeten innemen ten opzichte van je werk: geduldig en met een ontvankelijke geest en je laten leiden door je innerlijke stem.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana