Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Zeven van Staven"

De Zeven van Staven is een dappere kaart. Je probeert jezelf te bewijzen aan mensen die er niet echt toe doen. Je energieën brengen je dichter bij je dromen, maar je moet gefocust blijven.

Tarotkaart 'Zeven van Staven'
"Zeven van Staven"

Op dit punt kun je het gevoel hebben dat je alleen staat. Je vraagt je misschien af wat er is gebeurd met degenen die je eerder hebben geholpen. Raak hierin niet verstrikt. Wat je nu voelt, zal snel veranderen. Let op je concurrentie. Dit kan vervelend zijn, maar put uit je innerlijke kracht en je zult overwinnen.

Liefde

In relaties geeft Staven Zeven aan dat er een situatie ontstaan is waarin je relatie wordt bedreigd. Het kan hierbij gaan om een conflict tussen beide partners. De kaart staat over het algemeen meer voor een derde persoon die de relatie van buitenaf verstoord. Staven Zeven kan ook aangeven dat je niet de enige bent wanneer je iemand voor jezelf wilt winnen. Je hebt dan te maken met jaloerse rivalen. De kaart geeft aan dat je goede vooruitzichten hebt. Belangrijk hierbij is wel dat je alert blijft, de situatie serieus neemt en het verstandig aanpakt zodat je jouw goede positie niet verspeelt.

Werk

In je werk staat Staven Zeven voor een situatie waarin je te maken krijgt met concurrentie. Dit kan betekenen dat je op een markt zaken doet waar meerdere aanbieders zijn. Ook kan de kaart aangeven dat je probeert een baan te krijgen waar nog veel meer sollicitanten voor zijn. In je huidige baan kan Staven Zeven inhouden dat je in een situatie terechtkomt waarin je jouw goede naam of reputatie moet verdedigen. In veel gevallen staat de kaart voor jaloersheid. Anderen willen je uit je positie wegjagen of al de mogelijkheden die je hebt verpesten. Staven Zeven geeft je goede vooruitzichten om hier goed door heen te komen als je blijft opletten, goed handelt en je goede positie niet te makkelijk weggeeft.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana