Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Vier van Pentagrammen"

De Vier van Pentagrammen is een kaart van geluk in financiën. Het kan erop wijzen dat er meer geld in je leven zal komen, zodat je op een meer solide financiële basis staat. Dit kan de vorm aannemen van een vacature waarop je hebt gewacht.

Tarotkaart 'Vier van Pentagrammen'
"Vier van Pentagrammen"

Zorg echter voor je geld en geef niet frivool uit. Je maakt je ook zorgen over de financiële gezondheid van anderen. Maar beoordeel anderen niet op hun materiële rijkdom. Het kan ook aangeven dat je iemand bent die veel onderzoek doet op de aandelenmarkt. Er is ook stabiliteit binnen het gezin. Wees op uw hoede voor die personen die je vertellen hoe je jouw financiën kunt beheren. Je hebt er zelf grip op. Dit is misschien het moment om een loten te kopen.

Liefde

In relaties staat Pentagrammen Vier voor een instelling die verandering, en daardoor ook de groei, tegenhoudt. De kaart geeft aan dat je de flexibiliteit en onvoorspelbaarheid van het leven probeert te vervangen door vaste en zelfs starre patronen. Dit is gebaseerd op een diepgewortelde angst om verlaten te worden door de ander. Pentagrammen Vier laat zien dat iedere relatie uiteindelijk stuk zal gaan wanneer je halsstarrig streeft zekerheid en vaste patronen, in plaats van te vertrouwen in natuurlijke levendigheid.

Werk

In je werk laat Pentagrammen Vier zien dat je jezelf vastklampt aan je werk of positie. Je hebt hierbij een starre houding die er voor zorgt dat je, voor jezelf goede ontwikkelingen, tegenhoudt. De kaart geeft aan dat je vast zit in je eigen manier van denken. Je bent niet bereid om dit te veranderen zodat je het werk kunt verruimen. Het hardnekkig vasthouden kan er voor zorgen dat je jezelf fanatiek, maar tevergeefs, verzet tegen verandering terwijl er allang nieuwe manieren zijn. Pentagrammen Vier staat voor het niet willen toegeven dat de nieuwe manieren jou een onzeker gevoel geven. Je blijft daarom liever vasthouden aan het bekende vertrouwde, ongeacht hoe goed of slecht dit is.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana