Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Negen van Staven"

De Negen van Staven van de Kleine Arcana symboliseert kracht. Tekenen van opgeven zijn duidelijk. Je moet de middelen diep in jezelf naar boven halen.

Tarotkaart 'Negen van Staven'
"Negen van Staven"

Duik erin en profiteer van je ongebruikte energie. Scepticus zijn kan leiden tot hinder. Dit is niet het moment om eventuele ziekte in de weg te laten staan. Dit is een tijd om te kijken van wie je afhankelijk bent geweest. De innerlijke kracht die je bezit ben je misschien vergeten.

Liefde

In relaties is Staven Negen het angstig kind. De kaart geeft aan dat je bang bent om gekwetst te worden of dat oude wonden opnieuw zeer gaan doen. Staven Negen is het pantser waarmee je jezelf afschermt zodat je niet geraakt kunt worden door dat wat jou zeer kan doen. Hierdoor kun je helaas ook niet geraakt worden door dat wat jou in het diepst van je hart een goed en heerlijk gevoel geeft. Staven Negen laat hier zien dat je door verdriet verteerd kunt worden, verbitterd kunt raken of vereenzamen als je jezelf afsluit voor alles wat jou innerlijk kan raken. De kaart geeft aan dat de openheid waar je bang voor bent geen bedreiging is.

Werk

In je werk staat Staven Negen voor innerlijke weerstand. De kaart geeft aan dat je jezelf verzet tegen vernieuwingen, bepaald werk of tegen andere ontwikkelingen in je werk. Staven Negen kan ook aangeven dat je jezelf door degene, waar je in je werk mee te maken hebt, bedreigd voelt of dat je jezelf verzet om te gaan werken omdat je dat als bedreigend ervaart. Staven Negen geeft aan dat het probleem van je angst dat je bedreigd wordt in jezelf zit. Het is je verleden van eerdere fouten of mislukkingen die je op de situatie van nu projecteert. De kaart geeft aan dat je inmiddels gegroeid bent en er beter tegen op bent gewassen. Staven Negen spoort je aan je angst te overwinnen en oude wonden te genezen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana