Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Gehangene"

De Gehangene staat voor opoffering, overgave en onbaatzuchtige handelingen. Dit is een tijd voor geduld en vernieuwing. Begrijp wat je toekomstige behoeften kunnen zijn. De Gehangene belichaamt het idee dat verliezen soms ook winnen is.

Tarotkaart 'De Gehangene'
"De Gehangene"

Het is tijd om te stoppen met proberen de dingen op jouw manier te doen. Het is misschien het moment om precies het tegenovergestelde te doen. De Gehangene schept zijn lot door inactiviteit en accepteert zijn lot passief, zonder weerstand. Hij worstelt niet om het pad dat zijn leven inslaat te beheersen, maar staat gebeurtenissen toe hem te sturen waar ze willen, zelfs als hij wordt opgeroepen zichzelf op te offeren.

Op zijn gemak met het lot dat het universum voor hem heeft gekozen, zelfs ondersteboven hangend aan een boom, raakt hij niet van slag. Met andere woorden, resultaten zijn gebaseerd op geloof, in plaats van kennis. Hij vertrouwt op zijn intuïtie, is niet wars van profetieën en kan waarzeggerijen gebruiken.

Liefde

In relaties laat De Gehangene zien dat je vast zit in een situatie die je als erg onaangenaam ervaart. Het kan zijn dat je geen vaste partner hebt en tevergeefs veel moeite doet om deze te krijgen. Ook kan het zijn dat je in een relatie vast zit waarin je tevergeefs veel moeite doet om er uit los te breken. Belangrijk is hier om anders te gaan denken, proberen te begrijpen wat je niet goed doet. Pas dan zal in de onaangename situatie een ommekeer komen.

Werk

In je werk staat De Gehangene voor stagnatie en daardoor uitstel of uiteindelijk afstel van dat wat je wilt. Plannen worden niet uitgevoerd. Het gaat vooral om kleine, hinderlijke en vertragende gebeurtenissen die je ergeren maar waar je niet over nadenkt. Er tegen in gaan en zaken forceren levert niets op.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana