Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Keizer"

De Keizer-kaart vertegenwoordigt leiderschap en een vaderfiguur. Het duidt op het belang van innerlijke balans, zelfredzaamheid en vertrouwen in je eigen oordeel. Het geeft ook aan dat er verandering zal komen in je leven.

Tarotkaart 'De Keizer'
"De Keizer"

Deze kaart kan aangeven dat je in een positie van autoriteit over anderen wordt geplaatst. Jij of een ander individu dicht bij je kan orde in de chaos scheppen, onderwijzen en beschermen, hoewel de manier waarop naar de strenge kant neigt. Je houdt vast aan je overtuigingen, maar toch bestaat het gevaar om een tiran te worden. Je geeft de voorkeur aan orde en controle; rede regeert over je gevoelens en emoties. Dit is een positieve kaart, maar wees voorbereid om de controle te nemen en passende veranderingen in je leven aan te brengen om je doelen te bereiken.

Liefde

In relaties staat De Keizer voor een periode waarin relaties betrouwbaar en bestendig zijn, of een tijd waarin alle illusies verdwijnen. Hij geeft aan dat relaties vaste vorm krijgen. Ook wijst De Keizer op het gevaar dat je een zo groot mogelijke zekerheid wil hebben in de relatie waardoor deze te beperkend of te star kan worden.

Werk

In je werk staat De Keizer voor heldere, strakke concepten, standvastigheid en vastbeslotenheid. Hij heeft realiteitszin en gaat nuchter praktisch te werk. Het slagen van zijn plannen hangt helemaal af van zijn eigen discipline. Ook kan het zijn dat de Keizer staat voor plannen die nu vorm beginnen te krijgen en gerealiseerd kunnen worden, want de keizer is iemand die spijkers met koppen slaat.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana