Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Ridder van Staven"

De Ridder van Staven, uit de kleine Arcana, wijst op nieuwe ideeën en de actie om ze te realiseren. De ridder heeft een gebrek aan angst en stormt gewoon vooruit zonder rekening te houden met de gevolgen.

Tarotkaart 'Ridder van Staven'
"Ridder van Staven"

Er is een nieuwe vonk energie ontstaan. De tijd om nieuwe ideeën om te zetten is hier. Je zou ook een nieuw pad kunnen inslaan. Het is tijd om een nieuw project te starten en uw creativiteit aan het werk te zetten. Pas echter op voor te veel impulsiviteit.

Liefde

In relaties kan Ridder van Staven staan voor sterke gepassioneerde gevoelens, maar ook voor temperamentvolle botsingen. Beiden kunnen heel gemakkelijk sterk overdreven worden in situaties. De kaart kan ook aangeven dat er een waardevolle kracht ontstaat wanneer we deze vurige energieën samen kunnen bundelen en op één doel kunnen richten. Dit kan zorgen voor een sterke verbondenheid in de relatie omdat beiden elkaar aansteken met hun enthousiasme en de wil om dingen te doen. Ridder van Staven kan er, door zijn temperament, ook voor zorgen dat ijzige sferen ontdooien en in vastgelopen situaties nieuwe levenslust komt.

Werk

In je werk geeft Ridder van Staven aan dat je enthousiast en ongeduldig bent. Je kunt niet, of misschien met moeite, begrijpen dat er voor het afhandelen van sommige zaken wat meer tijd nodig is. De kaart laat zien dat je met grote motivatie en enthousiasme jouw werk uitvoert. Hierbij ben je veel te onstuimig en toont te weinig doorzettingsvermogen. Ridder van Staven geeft aan dat je, al bij de kleinste tegenwerking, de interesse verliest. De kaart kan ook staan voor een temperamentvolle wedstrijd of driftige uitbarstingen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana