Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Zeven van Zwaarden"

De Zeven van Zwaarden duidt op bedrog en sluwheid. De waarheid blijft verborgen. Verraad staat koste wat kost voorop. Niets is veilig: eigendom noch ideeën.

Tarotkaart 'Zeven van Zwaarden'
"Zeven van Zwaarden"

Vaak omgeven met veel geheimhouding en met de houding om niet gepakt te worden, heb je de neiging om in eenzaamheid te leven. Er is echter een fout. Iemand zal aanslaan. Er is een verleiding om weg te lopen van problemen in plaats van ze onder ogen te zien. Uit het zicht glippen lijkt een goede uitweg. Subtiliteit en diplomatie worden sluw gebruikt. Houd in gedachten, dit ben jij misschien niet, maar je kunt wel het slachtoffer worden van zo iemand.

Liefde

In relaties staat zwaarden Zeven voor de wat kleinere gemeenheden tot de meest erge boosaardigheid,achterbaksheid, leugens en bedrog. De kaart kan daarbij ook nog staan voor een gebrek aan openheid. Zwaarden Zeven geeft dan aan dat je in bepaalde zaken niet duidelijk wilt zijn of dat je je partner ontwijkt om jezelf zo te drukken voor het nemen van een belangrijke stap.

Werk

In je werk geeft Zwaarden Zeven aan dat je misleid of bedrogen kunt worden. Ook kan het zijn dat je zelf degene bent die probeert op een sluwe manier zaken te doen en te profiteren. Dit kan tot uiting komen als huichelen, sluwheid, doortrapt bezig zijn of andere oneerlijke praktijken. Het is belangrijk dat je hier je eigen gedrag en dat van degene waar je mee werkt of zaken doet goed in de gaten houdt zodat je niet het slachtoffer wordt van je eigen duistere praktijken.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana