Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "Gerechtigheid"

De tarotkaart "Gerechtigheid" vertegenwoordigt het principe dat hoewel dingen soms scheef lijken, het universum uiteindelijk eerlijk is. Je zult misschien niet zien of begrijpen waarom dingen gebeuren, maar de meeste mensen voelen dat er in feite een reden is waarom, en evenwicht bestaat zelfs als je het niet kunt zien.

Tarotkaart 'Gerechtigheid'
"Gerechtigheid"

Gerechtigheid betekent rechtvaardigheid en arbitrage, ongeacht wie je bent. In zijn puurste vorm geven de krachten die door deze kaart worden belichaamd je de kracht om te zien zonder vooringenomenheid en de moed om verantwoordelijk te zijn voor je acties. Dit is een tijd om na te denken over je beslissingen en acties en ook om je bewust te zijn van de gevolgen op de lange termijn. Wat nog belangrijker is, je kunt niet eerlijk zijn tegenover anderen totdat je eerlijk bent tegenover jezelf. Wees op je hoede voor degenen die oneerlijke bedoelingen met je hebben. Zorg ervoor dat je ook niet op deze manier handelt.

Geloof zal af en toe worden getest. Je hebt de middelen en kracht om onrecht in je dagelijks leven te bestrijden. Het enige wat je hoeft te doen is ze toe te passen. Deze kaart kan erop wijzen dat er een gerechtelijke schikking of beslissing kan zijn, zoals een echtscheiding of een financiële procedure. Verwacht een eerlijk oordeel. Als je hebt gelogen of anderen hebt bedrogen, zal gerechtigheid zegevieren, en hoogstwaarschijnlijk niet in jouw voordeel.

Liefde

In relaties staat Gerechtigheid voor het spiegelen van beide partijen. Het hoeft niet meteen om gelatenheid te gaan. Het kan hier ook gaan om vastgelopen stellingen. Beide partners kunnen gelijkwaardige kracht in harmonieuze zin hebben of beiden schrikken elkaar evenveel af. Het hoofdthema van deze kaart is: Zo je doet, zo je ontmoet of: Wat je geeft, krijg je terug. Bij Gerechtigheid gaat het om fairheid en evenwichtigheid, de harmonieuze wisselwerking in de relatie.

Werk

In je werk geeft Gerechtigheid aan dat je duidelijkheid wilt krijgen in je taken en doelen om tot een beoordeling van je eigen handelen te komen. Je kunt dan gaan kijken hoe je verder moet. Als je eerlijk en oprecht zaken doet zul je passend beloond worden. Probeer je de boel op te lichten of ben je oneerlijk, dan zal je eigen handelen ook geen succes opleveren. Ook hier ben je zelf verantwoordelijk voor datgene wat je krijgt.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana