Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Vijf van Staven"

De Vijf van Staven is een kaart over uitdagingen. Oppositie en uitdagingen duwen je vooruit. Je zult vele testen ondergaan. Gekibbel kan de norm worden.

Tarotkaart 'Vijf van Staven'
"Vijf van Staven"

Je merkt misschien dat je met anderen vecht alsof het een spel is; sommige gevechten kunnen echter intenser zijn. Deze worstelingen symboliseren het oude en het nieuwe. Het maakt niet uit welke, het resultaat zal zijn vruchten afwerpen en positief zijn. Sociale en zakelijke doelen lijken meer haalbaar. Er wordt aangegeven dat je je woede onder controle moet houden. Houd je emoties onder controle: dit is geen tijd om een heethoofd te zijn.

Liefde

In relaties staat Staven Vijf voor een liefdevolle en ietwat onbehouwen strijd. Bij deze kaart gaat het niet om romantiek en een gezellig samenzijn maar om intense botsingen. Staven Vijf kan aangeven dat je na een conflict het toch goed met je partner kunt vinden. De kaart staat ook voor het samen stoeien met de oplossing van problemen. Staven Vijf is altijd “in strijd” en dynamisch. De kaart zorgt daardoor ook steeds voor wrijvingswarmte. Dit draagt bij aan de levendigheid in de relatie.

Werk

In je werk geeft Staven Vijf een uitdaging aan die je moet zien te beheersen. De kaart stelt wel eisen aan je maar vraagt niet het onmogelijke. Staven Vijf kan staan voor nieuwe taken of een nieuwe opdracht die in eerste instantie overkomen als groot en moeilijk. De kaart maakt duidelijk dat je de uitdaging als een oefening moet zien. Je kunt het werk onder de knie krijgen door het op een speelse manier aan te pakken en het eerder sportief dan met ernst te benaderen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana