Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Zes van Zwaarden"

De Zes van Zwaarden wijst op beweging en verder gaan. Genezing moet beginnen. Een oplossing voor een probleem ligt in het verschiet. Er is een evenwicht tussen je logische denken en je intuïtie.

Tarotkaart 'Zes van Zwaarden'
"Zes van Zwaarden"

Je zult enkele moeilijke keuzes moeten maken. De huidige omstandigheden die je in bedwang hielden zijn binnenkort voorbij. Het verlangen naar kalmte en naar dingen die soepel verlopen kan alleen gebeuren als je je gedachten aanpast. Sta open voor veel opties? maar één zal jouw antwoord zijn. Reisplannen kunnen in de nabije toekomst in het verschiet liggen.

Liefde

In relaties kan Zwaarden Zes uiterlijke en dieprakende innerlijke verandering aangeven. Dit kan samengaan met sterk variërende ervaringen. De kaart kan betekenen dat je een oude relatie verbreekt om aan een nieuwe relatie te beginnen. Het kan ook betekenen dat je bereid bent om het “alleen leven” opgeven om een aan een diepgaande relatie te beginnen. Zwaarden Zes staat hier voor het opgeven van een vertrouwde manier van leven om aan een nieuwe onbekende manier van leven te beginnen.

Werk

In je werk staat zwaarden Zes voor het betreden van nieuw terrein. Dit kan te maken hebben met een ontslag, verandering van beroep of het krijgen van nieuwe taken De kaart geeft aan dat je je vertrouwde werkplek verlaat en met een onzeker en bang gevoel op nieuwe taken of werk afgaat. Zwaarden Zes geeft geen mogelijkheid om vast te houden aan het oude vertrouwde totdat je bekend bent met het nieuwe. Bij deze kaart moet je jezelf eerst losmaken om met knikkende knieën in het onbekende te gaan staan.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana