Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Koning van Kelken"

De Koning van Kelken is emotioneel, creatief en intens. De koning vertrouwt meer op zijn intuïtie dan op logica. Maar het is belangrijk voor hem om zijn emoties onder controle te houden.

Tarotkaart 'Koning van Kelken'
"Koning van Kelken"

Wanneer hij niet vanuit het hart spreekt, lijkt hij geen contact met zijn emoties te kunnen maken en slechtgehumeurd te worden. Hij is artistiek en medelevend. Wanneer de koning van Kelken in een kaartlegging opduikt, is dit een indicatie dat iemand met jouw beste belangen voor ogen in je leven zal komen.

Deze persoon zal je een boodschap brengen van spiritualiteit en diepe overtuigingen. Hij brengt balans in je leven. Deze persoon is bedreven in het onderhandelen. Hij doet zijn werk vaak achter de schermen. Deze persoon geeft een voorbeeld dat je moet volgen. Een herinnering: houd je emoties onder controle en blijf in balans.

Liefde

In relaties staat Koning van Kelken voor een periode waarin je gevoelens meer aanwezig zijn. Je hebt dan de kracht om jezelf meer in te leven in de wensen en verlangens en de angsten van je partner. Juist hierdoor kun je veel begrip opbrengen en hulp en (gevoelsrijke) ondersteuning bieden. De kaart staat dan ook vaak voor een romantische tijd waarin je jouw eigen gevoelens uit en openstaat voor intense ervaringen. Koning van Kelken geeft ook aan dat je het heerlijk vindt om sentimenteel te dromen.

Werk

In je werk geeft Koning van Kelken aan dat je in een periode zit waarin je bezig bent met een innerlijke beleving, je psychische krachten, en deze ook wilt uiten. De kaart laat zien dat je erg goed je best doet om jouw gevoelens te uiten in je werk. Koning van Kelken kan ook aangeven dat je voor een beroep kiest of voor een nieuw begin staat in je huidige werk, waardoor je taken krijgt waarin je meer gebruik kunt gaan maken van je mediamieke kennis.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana