Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Dwaas"

De tarotkaart "De Dwaas" verwijst naar een nar, niet naar iemand die dwaas is. Het vertegenwoordigt een dromer, een idealist. De dwaas wil grote dingen doen, maar is zich vaak niet bewust van hoe moeilijk het proces is.

Tarotkaart 'De Dwaas'
"De Dwaas"

Hij moet altijd heel voorzichtig zijn met de keuzes die hij maakt en zich herinneren dat kennis zijn bondgenoot is. Deze kaart symboliseert vaak een nieuw begin, ongeremd optimisme, spontaniteit en nieuwsgierigheid. Het is tijd om alle opties zorgvuldig te onderzoeken voordat je beslissingen in je leven neemt.

Hoewel de dwaas misschien duidt op een gebrek aan ervaring of begrip van de valkuilen van het leven, is het net zo waar dat zijn gebrek aan ervaring hem ertoe brengt te geloven dat alles mogelijk is, wat zelfs onmogelijke doelen binnen zijn bereik kan brengen. De Dwaas symboliseert ook het leven op zijn beloop te laten, evenals de negatieve gevolgen van het accepteren van de huidige toestand waarin je eigen leven nu verkeert.

Liefde

In relaties staat de Dwaas vooral bekend voor zijn levenslustige, vrolijke kant. Ook hier kan hij op onverantwoordelijk gedrag wijzen maar meestal is het toch een verwijzing naar een vreugdevol, ongecompliceerd en zorgeloos samenzijn en speelse avonturen.

Werk

In je werk geeft De Dwaas aan dat je aan het begin staat van een nieuwe opdracht of dat je nieuwe werkterreinen betreedt. Je doet dit zonder kennis vooraf maar wel met grote nieuwsgierigheid om te leren. Ook ben je daarbij bereid om je overal voor open te stellen en zonder voorbehoud vertrouwd te maken met de nieuwe taken.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana