Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Vier van Zwaarden"

De Vier van Zwaarden, uit de kleine arcana, is een meditatieve kaart. Dit is mogelijk een moment om een stap terug te doen en te hergroeperen.

Tarotkaart 'Vier van Zwaarden'
"Vier van Zwaarden"

Neem de tijd om te genezen van een ziekte, van te hard werken, verbroken relaties of familiestrijd. Je moet je fysieke en mentale gezondheid opnieuw opbouwen. Ontspan en geniet van wat vrije tijd.

Liefde

In relaties geeft Zwaarden Vier aan dat je door omstandigheden geïsoleerd bent of je gevoelens even “on hold” hebt gezet. Het kan zijn dat je jezelf verlaten en buitengesloten voelt van de liefde. Het kan ook zijn dat je in je huidige relatie vereenzaamd of uitgeblust bent. De kaart geeft aan dat je op een punt bent aangekomen dat je alles misschien op wilt geven. Het is belangrijk dat je jezelf nu rust gunt, afstand neemt van de problemen en jezelf niet belast

Werk

In je werk geeft Zwaarden Vier aan dat er geen schot in de zaak zit, alles staat stil en lijkt uitzichtloos. Ontwikkeling zijn op een dood punt terecht gekomen en onderhandelingen liggen in de diepvries. De kaart geeft aan dat je krachten zijn uitgeput door de tegenstand. In dit soort situaties heb je rust nodig, is het goed om afstand te nemen, een adempauze in te lassen of heb je misschien hulp nodig van een dokter. Zwaarden Vier geeft aan dat je pas weer actief aan de slag kunt gaan als je helemaal op krachten bent gekomen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana