Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Keizerin"

De keizerin-kaart is de oermoeder en symboliseert vruchtbaarheid, of het begin van een nieuwe onderneming. Ze belichaamt alles dat voedzaam en gezond is. Ze zorgt voor het leven op grote schaal.

Tarotkaart 'De Keizerin'
"De Keizerin"

Ze begrijpt dat de simpele geneugten van het leven de meeste vreugde brengen, hoewel ze ook van de fijnere dingen geniet. Ze is sensueel, aardachtig en gul. Ze kan creativiteit vertegenwoordigen voor sommige mensen en een verbreding van horizonten. De kaart geeft groei, voorspoed en vreugde aan. Ook is er een boodschap van geduld; vertragingen in het leven zijn slechts tijdelijk. Je zult een goede gezondheid, huiselijke stabiliteit en geluk ervaren en je zult de vruchten plukken van je inspanningen. Verwacht geweldige resultaten. In feite zullen je beloningen groter zijn dan je ooit had verwacht.

Liefde

In relaties staat De Keizerin voor levendigheid en groei en wijst naar nieuwe, meestal vreugdevolle ontwikkelingen. Verder kan zij een fase van moederlijke liefde inhouden of staan voor het begin van een nieuwe relatie die nog moet groeien. In een bestaande relatie zorgt De Keizerin voor iedere vorm van verandering, vernieuwing of groei in de zin van familie.

Werk

In je werk geeft de Keizerin een fase aan waarin grote krachten vrijkomen zoals: creativiteit, verrassende ideeën, de wil tot veranderen, groei, vernieuwingen, vitaliteit. De Keizerin kan hier ook aangeven dat je jezelf moet instellen op veranderingen. Het kan zijn dat er sprake is van iets heel nieuws dat je uit de sleur haalt. De Keizerin kan ook het begin aangeven van een nieuwe functie.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana