Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Acht van Kelken"

De Acht van Kelken geeft aan om iets achter te laten, een keerpunt. Deze kaart geeft aan dat u op zoek bent naar diepere betekenissen en een intensere vreugde voor wat een enigszins alledaags leven is geweest.

Tarotkaart 'Acht van Kelken'
"Acht van Kelken"

Je hebt het verlangen ergens anders te zijn of een relatie te verlaten die je geen emotionele vervulling brengt. Je hebt misschien het gevoel dat er niet veel meer van jezelf te geven is. Op dit punt weglopen is misschien de beste optie. Je wilt ontsnappen, maar zal jezelf beter dienen als je de antwoorden van binnen zoekt. Je moet je ware spirituele behoeften ontdekken en minder belang hechten aan je materiële bezittingen. Je realiseert je dat alle materialistische dingen die je hebt verworven je niet echt gelukkig zullen maken.

Deze kaart geeft aan dat je je oude manieren beu bent geworden en dat je een manier moet vinden om die leegte op te vullen. Je kunt je ontgoocheld en gefrustreerd voelen door het gebrek aan vooruitgang. Dit is een tijd voor jou om naar een vorm van spirituele vervulling te zoeken. Zodra dit is bereikt, zullen er positieve veranderingen plaatsvinden.

Liefde

In relaties geeft Kelken Acht aan dat je met pijn in je hart afscheid neemt van personen of vrienden die tot nu toe veel betekenis voor je hebben gehad. Daarbij geeft Kelken Acht ook meteen de onzekerheid aan over wat de toekomst gaat brengen. De kaart staat voor het scheiden van wegen zodat ieder zijn eigen richting in kan slaan. Kelken Acht geeft aan dat het besluit om te vertrekken niet is opgelegd maar dat je hier zelf voor gekozen hebt. Op een andere manier kan Kelken Acht betekenen dat je afscheid neemt van het (droom)beeld dat je had van je partner. Je beseft dan dat de ander niet de droompartner is die je dacht en legt jezelf met bezwaard gevoel neer bij de realiteit, hoe de ander werkelijk is.

Werk

In je werk geeft Kelken Acht aan dat je afscheid neemt van je werk. Dit kan zijn dat je stopt met het uitoefenen van je beroep of dat je baan ophoudt door sluiting of iets anders. De kaart staat voor afscheid van het werk dat voor jou betekenis had en onzekerheid over wat de toekomst je vanaf nu gaat brengen. Kelken Acht kan ook inhouden dat je bepaalde taken verliest of voor een pijnlijk inzicht dat je bepaalde projecten, plannen of verwachtingen los moet laten.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana