Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "Matigheid"

Deze tarotkaart duidt op balans, harmonie en matiging. Je bent zowel emotioneel als fysiek in goede gezondheid. De krachten achter deze kaart zijn diegenen die ons ervan weerhouden toe te geven aan verleiding of overmatige verwennerij en van het ontwikkelen van ongezonde verslavingen of gedragingen.

Tarotkaart 'Matigheid'
"Matigheid"

Gematigde geesten vermijden uitersten, verspreiden harmonie en brengen tegengestelde partijen tezamen. Deze kaart geeft aan dat je een goed compromis weet te bereiken wanneer je geconfronteerd wordt met twee tegengestelde opvattingen of ideeën. Ze vinden een bevredigende, gezonde balans tussen wat ze willen en wat ze nodig hebben.

"Matigheid" zorgt voor een omgeving waarin de meesten zullen gedijen en een toevluchtsoord waar de gewonden kunnen genezen en waar men nieuwe energie kan opdoen en dat alles goed zal komen. Deze kaart betekent succes en tevredenheid, die wordt gevonden door zelfbeheersing te etaleren. Een tijd om uw energie op de juiste gebieden te laten werken. Het is belangrijk om te begrijpen dat innerlijke reflectie de sleutel is om balans te vinden met de externe stimuli. Je neemt een volwassen en objectieve benadering voor huidige situaties.

Liefde

In relaties staat Gematigdheid voor een periode van tevreden, gelukkige harmonie, en een benadering vol genegenheid. Dit is iets wat alleen in stilte kan gebeuren in een liefdevolle omgang met elkaar. Bij Gematigdheid zijn er geen opdringerige activiteiten of uiterlijke glans, alleen een innerlijke intimiteit en bescheidenheid die je ervaart. De kaart kan ook staan voor een nieuwe fijne relatie.

Werk

In je werk staat Gematigdheid voor het evenwicht en de gelatenheid waarmee je je werk doet. Dit gebeurt in een aangenaam werktempo. Het is hierbij niet belangrijk voor je of je veel of weinig presteert. Gematigdheid heeft niets te maken met het niet willen werken. De kaart geeft meer de krachtige rust aan waarmee je het werk doen. De kaart geeft ook een vriendelijke harmonieuze werksfeer aan.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana