Kaartlegging.nl
Kaarten van de Kleine Arcana

"Koning van Pentagrammen"

De Koning van Pentagrammen is een loyale, stabiele en succesvolle leider. Het vertegenwoordigt een volwassen man die zeer begaafd, maar toch bescheiden is. Alles waar hij bij betrokken raakt, wordt zeer succesvol.

Tarotkaart 'Koning van Pentagrammen'
"Koning van Pentagrammen"

Deze tarotkaart is een indicatie van een zelfverzekerde en gelijkmoedige persoon, maar het kan moeilijk zijn om dichtbij hem te komen. Je kan echter op hem rekenen. De kaart kan ook betekenen dat jij of iemand die je tegenkomt heel verstandig is als het gaat om financiële zaken. De kaart kan welvaart symboliseren. Het kan aangeven dat er een promotie of een nieuwe functie voor je in het vooruitschiet ligt. Je hebt een goede spirituele connectie en bent je scherp bewust van wat goed en fout is.

Liefde

In relaties geeft Koning van Pentagrammen aan dat je veel waarde hecht aan standvastigheid, betrouwbaarheid en trouw en intimiteit. Dit gaat boven de afwisseling en de uitdaging van het nieuwe. De kaart laat zien dat je een duurzame relatie als doel hebt met bevredigend zinnelijk genot en waarin je jezelf vertrouwd en veilig kunt voelen. Wanneer deze veiligheid, op wat voor manier dan ook, bedreigd wordt kan het een (te) sterke vorm van jaloezie veroorzaken. Koning van Pentagrammen kan ook aangeven dat je de wens hebt om een gezin te stichten.

Werk

In je werk geeft Koning van Pentagrammen aan dat je behoefte hebt aan zekerheid en houdt van degelijkheid en vaste waarden. Dat wat goed is moet ook zo blijven. Je hebt plezier in je werk en beschikt over een goede handelsgeest. Koning van Pentagrammen is ervaren en heeft een goed instinct om gunstige kansen te zien. Samen met geduld en doorzettingsvermogen heeft hij de kracht om ze te realiseren. Ook heeft hij de kennis en vaardigheid om onzuivere praktijken te doorzien en zodoende af te wijzen.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana