Kaartlegging.nl
Kaarten van de Grote Arcana

Tarotkaart "De Wereld"

Net als "De Zon" brengt de Wereldkaart zegeningen in je kaartlegging. De wereld verschijnt als alles in balans is. De uitdagingen en beproevingen die je in je leven bent tegengekomen, voltooien hun cyclus. Deze worstelingen en uitdagingen hebben je zelfredzaamheid alleen maar versterkt, wat je vooruit zal helpen.

Tarotkaart 'De Wereld'
"De Wereld"

Hiermee kun je effectief handelen, niet alleen als individu, maar ook als lid van een groep. De Wereldkaart belooft tevredenheid, vervulling en volledigheid aan degenen die onder zijn invloed staan. Dit is een tijd waarin je eindelijk hebt bereikt wat je wilde bereiken. Dit kan een huwelijk zijn, een uitnodiging om een ​​partner in een bedrijf te worden of de geboorte van een kind.

Je werkt hard om door anderen te worden erkend en het is tijd dat je het zelf herkent. Zo lang realiseerde je je eigen potentieel niet. Je voelt nu dat je leven een doel heeft. Het garandeert niet dat geen onenigheid in je leven zal zijn, maar het geeft wel aan dat je je beproevingen altijd zullen worden overwonnen. Uiteindelijk zul je innerlijke vrede en tevredenheid kennen. Je hebt je plaats in het Universum gevonden of zal die plek vinden waar alles is zoals het zou moeten zijn.

Liefde

In relaties geeft De Wereld aan dat je in je relatie thuishoort en jezelf goed voelt. Ook kan de kaart aangeven dat er een partner komt die je levensgezel zal worden. Bij De Wereld is een relatie nooit een oppervlakkig contact. De kaart staat voor een duurzame, solide vriendschap of partnerschap die een diepgaande betekenis heeft.

Werk

In je werk geeft De Wereld aan dat je het juiste beroep hebt gekozen. Ook kan het zijn dat je in de positie werkt waar je thuishoort of dat je daar naar toe werkt. Dat houdt niet in dat er geen verdere ontwikkelingen meer kunnen zijn. De kaart geeft alleen aan dat wat je tot nu toe gedaan hebt goed is geweest. Je bent op weg je eigen levenstaak te vervullen. De Wereld kan ook inhouden dat je (gaat) reizen of dat je internationale contacten hebt.

Tekst met dank aan Brenda Duijnker

Symbolen op deze kaart

Tarot leren

De kaarten van de Tarot zijn verdeeld in een grote arcana van 22 kaarten, en een kleine arcana van 56 kaarten. Kies een tarotkaart.

Grote arcana